Rémálom

2011.09.05. 11:17

Forrás: Origo

Figyelem, a következő írás pusztán a fantázia szüleménye. A szerző semmilyen formában nem kívánja azt mondani, hogy ez lenne a tényleges igazság, az itt leírt szöveg pusztán fiktív, szándékosan szélsőséges példát felhozó találgatás.

Az, hogy a költségvetésről képes volt Matolcsy egy olyan paksamétát benyújtani, amiben nem voltak számok, az már egy olyan abszurd tragédia részeként jelenik meg a szemem előtt, amit Kafka még a legelborultabb lidércnyomásaiban sem tudott volna megálmodni.

Én először azt hittem, hogy el sem tudom képzelni, hogy mi járt azoknak a kormánytagoknak a fejében, akiknek foglalkozni kellett ezzel az egyenesen nevetséges, és viccbe illő papírköteggel.

Aztán rájöttem, hogy de, el tudok képzelni egy nagyon riasztó, és rémálomba illő variációt, amelynek a fényében már érthető, hogy hogyan történhetett meg az, hogy a költségvetés számok nélkül csússzon végig az asztalon.

Úgy, hogy Orbán Viktor véglegesen és visszafordíthatatlanul megőrült. De nem úgy, ahogy a TV előtt ülve, a facepalm-ba bele suttogjuk, hogy "Jézusom, ez teljesen megőrült". Hanem úgy tényleg, igazán megkattant, annyira, hogy már rajta lenne a muszájdzseki, ha nem ő lenne a miniszterelnök.

Mindent megmagyarázna. Úristen, az a sok hülyeség a haldokló nyugati fogyasztói társadalomról, az egymásnak ellentmondó állítások, a sok hisztérikus támadás nyugat felé, és azok a valósággal köszönő viszonyban sem álló nyilatkozatok. Eddig azt hittük, hogy csak a fanatikus választóknak mondja ezt, hogy fenntartsa bennük a hitet és a reményt, de mi van, ha nem? Mi van, ha ő is így hiszi, sőt így tudja?

Mi van, ha már a miniszterelnök már elvesztette a kapcsolatát a valósággal, és ezt a pártja nagyon jól tudja? A sok párttag meg minden erejével azon munkálkodik, hogy a páron kívülre nehogy kijusson a tény, hogy a Vezér sültbolond. Kétségbeesetten próbálják szerkeszteni a beszédeit, igyekeznek őt minél inkább homályban tartani, nehogy dührohamot kapjon, amikor a valóság nagyon szembemegy a fejében létező világgal.

Lehet ezért kapott az EU külön verziót az Alkotmányból, amiben nem szerepeltek bizonyos dolgok? Lehet az angol változat a tényleges Alkotmány, a magyar verzióba pedig csak Orbán Viktornak írták be azt a sok kreténséget, hogy megnyugodjon, hogy meglesz az ő akarata? Lehet ezért mond mást és mást Viktor minden héten ugyanarról? Mert már nem képes rendbe rakni a képét a világból, és már azt sem tudja, hogy darabokra hasadt személyiségének melyik szilánkja beszél éppen?

Úristen, lehet, hogy ez az egész cirkusz nem cinikus hazudozás, hanem éppen ellenkezőleg, a nagyon őszinte, gyógyíthatatlan elmebaj tünetei?

Lehet, hogy Matolcsy, Selmeczi, meg a többiek mind ennek az elmebajnak a tehetetlen túszai? Hisz ha így lenne, már nem vallhatják be az igazságot, a párt nem élné túl a botrányt, ha kiderülne, hogy egy őrültet tartottak a trónon, csak hogy megtarthassák az állásukat. Marad a hazudozás mind a publikum, mind a beteg fejedelem felé, aki megköveteli, hogy nélküle ne legyen döntés a párt és az ország ügyeiben. Marad a hamisítgatás és a félrebeszélés, hogy nehogy a Viktor fülébe jusson az igazság, mert akkor olyan őrjöngő, önveszélyes hisztit csap, amely filmbe illene.

Így el tudom képzelni, hogy muszáj bele keverednie a pártnak egy olyan színjátékba, mint a számok nélküli költségvetésről folyó tárgyalás. Így el.

Ha viszont nem így van, és Orbán Viktor épelméjű, akkor mégis milyen ügyefogyott kifogása van erre az egészre a NGM-nek?

A bejegyzés trackback címe:

https://szajtepo.blog.hu/api/trackback/id/tr203203735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nuphar · http://macoldasok.blog.hu 2011.09.06. 19:42:16

nincs ezzel semmi baj, nincs ebben fantazmagória
ov-nál már akkor elpattant vmi amikor elvesztették a választásokat anno
süti beállítások módosítása