Légvárvédelem

2011.11.06. 10:22

"(...)a mi kudarcunk nem tud politikai ellenfeleink sikere lenni. A mi kudarcunk az egész nemzet kudarca is egyben"
- Kövér László legújabb megnyilvánulása


Nagyon szép. A fenti mondat helyett akár ezt is mondhatta volna a nemzet bajsza: "Ne kételkedjetek, ti aljas eretnekek, mert ha nem győzünk, akkor mindennek vége."

Ez a riogatás már aláírja, hogy a Fidesz nagyon jól tudja, hogy szarban vannak. Az, hogy szépen csöndben letettek a devizahitelek birizgálásáról, és a bankokkal való együttműködés mellett döntöttek, az az egyik jele annak, hogy lassan az ő szintjükre is eljutott a kínos ráébredés: a nagy büszkeséggel lengetett nem ortodox gazdaságpolitika igazából semmi jóval nem kecsegtet. 

A Fideszt-KDNP warband helyzetéről szépen elmond mindent, hogy már mélyebben kussolnak a kellemetlen hírekről, mint eddig bármikor. Erre jó példa Hoffman Rózsa kínos kabaréjelenete, amiben azt állította, hogy nem létezik a dokumentum, amit aláírt, holott másutt egy képviselő még az asztalra is bírta azt tenni. Az már mindenkinek kellemetlen, ha egy politikus ennyire nyíltan hazudik. Bizonyára annyira aggódott Harry Potter miatt, hogy azt sem tudta, mit beszél.

Az biztos, hogy ilyen bukást régen nem láttunk. Tavaly novemberben még a nyugdíj-államosítás országmentő jellegéről hallhattunk nagyképű kioktatást, mostanra kiderült, hogy az államadósságnak ez olyan volt, mint döglött lónak a kockacukor. Az IMF nélküli világot csodálatosként festették le, csak éppen annyit nem árultak el, hogy a piaci hitelezés mennyivel drágább. 

Akárhogy nézzük, a Fidesz összes nagy kártyája, amivel világot kívánt megváltani, bukásnak bizonyult. Így járt mind: a foglalkoztatottság drámai növelése, a pénztárak behúzása, a MOL kvázi államosítása, a gazdasági növekedés, az egykulcsos adó.

Mind kivérzett a valóság próbáján.

Arra készülhetünk, hogy az értelmetlen lózungok ("A nemzetet meg kell menteni", "Új munkahelyeket teremtünk", "Az IMF megeszi a csecsemőket") mellet már csak olyan témáról fogunk hallani, amelyek súlytalanok gazdasági szempontból. Ilyen hülyeségekről, hogy a nemzet válságban van, mert a fiataloknak jobban tetszik Harry Potter, mint János Vitéz. 

A tagadás maradt az egyetlen fegyverük. Megpróbálnak úgy csinálni, mintha semmilyen felelősség nem terhelné őket a jelenlegi helyzetben. Kövér is csak ennyit tud mondani: ahol az IMF előírásai szerint próbáltak kilábalni a válságból, ott mindig gazdasági és szociális katasztrófa lett a következmény.

Csak ezzel bírja elterelni a figyelmet arról, hogy a kormány gazdaságpolitikájának gazdasági és szociális katasztrófa lett a következménye. Másra mutogatnak, mint egy óvodás, létrehoznak egy "mi lett volna ha" légvárat, amelyben a gonosz IMF miatt pusztul a magyar, csak az a baj, hogy nem így történt, bizony ők fűtenek be a devizahitelestől kezdve, a munkavállalón át, az állami alkalmazottig mindenkinek.

Hölgyeim és Uraim, itt már egy bukás kezdetét látjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szajtepo.blog.hu/api/trackback/id/tr473357737

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Államosítják a Rábát 2011.11.07. 17:34:01

Nyilvános vételi ajánlatot tett a nemzeti vagyonkezelő a Rába Nyrt. valamennyi részvényére.

Trackback: Államosítják a Rábát 2011.11.07. 17:34:01

Nyilvános vételi ajánlatot tett a nemzeti vagyonkezelő a Rába Nyrt. valamennyi részvényére.

Trackback: Szarni Európára, szarni a demokráciára 2011.11.06. 10:59:21

Kövér László péntek este a HírTV Péntek 8 című műsorában szerepelt, és mondott néhány dolgot, amelyet érdemes megvizsgálni. Beszélt többek között a Demokratikus Koalícióról, a Jobbikról, az LMP-ről, és volt néhány gondolata Európáról is....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nuphar · http://macoldasok.blog.hu 2011.11.06. 13:21:23

borzasztó ez az egész, de mi jön utána? nem látom, hogy bárkit is érdemes lenne oda beültetni a jelenlegiek közzül
sajnos rosszabra számítok, de ne legyen igazam...

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2011.11.14. 08:07:49

Hehh, ez a Fiatal Baloldal (Societas) miféle egy csürhe, hulladék társaság?
süti beállítások módosítása