Azt ostoba és az embertelen

2011.12.25. 14:38

 Forrás: Index

Miközben a kormány a Kossuth téren és a Parlamentben elképesztő hatalmi gőgöt tanúsí - amely azért remélhetőleg kicsit megingott a kordon mögötti kisunnyogás alatt - addig az állami televízió előtti éhségsztrájknál egy egészen más - azonban nem kevésbé undorító - aspektusa jelenik meg a rendszernek.

Már ismerjük a sztorit az állami televízió manipulált riportjairól, tömeges elbocsátásairól, és a kirúgással megfélemlített dolgozókról. Azt is, hogy mindez egy olyan médiatörvény mellett történik, amellyel kapcsolatban a kormány minket, és az egész nyugati világot hatalmas arccal kioktatott, hogy ilyen és olyan demokratikus. Úgy látszik a Fidesz demokráciájába még belefér a hírek manipulálása. Esetleges rádiók elmeszelésével együtt. Azt is tudjuk, hogy médiamunkások éhségsztrájkba kezdtek, amely felpaprikázta mind az MTVA-t, mind a kormányt. Igaz, engedtek egy ponton: Élő Gábort, a felháborító médiamanipulációk egyik felelősét kirúgták. Ez azonban nem elég, a sztrájk tovább folytatódik. 

Az MTVA először levelet küldött, hogy tessék abbahagyni, aztán jött a hangos zene, és a reflektorok, hogy ne tudjanak pihenni, megtörjenek, és hazamenjenek. Vaskerítést akartak köréjük rakni, hogy ne tudjanak visszajönni, ha esetleg hazamennének karácsonyozni - ami már elnézést, nincs valahogy kapcsolatban a személyi szabadsággal? Nem korlátozza esetleg azt egy csöppet?

Az MTVA egy kormányhoz köthető szervezet, ami - mint jól tudjuk - ebben a narancsos ködben azt jelenti, hogy a kormány teljes kontrollja alatt áll. Az, hogy embertelenül viselkednek azokkal, akik az ellenállásban odáig jutnak, hogy a testi épségüket teszik kockára a céljaikért és a jogaikért, az megint egy olyan szégyenletes bizonyítvány, ami méltán kerülhet a falra a szimplán ostobaságból fakadó, 23-ai Kossuth-téri facepalm mellé.

Aki külföldről ezeket a híreket figyelemmel kíséri, teljes joggal gondolhatja, hogy borzalmas emberek alkotják ezt a kormányt, ezt a hatalmi elitet. 

Gratulálok, hogy a politikai mélypont után sikerült elérni egy emberi mélypontot is.

Továbbra is Boldog Karácsonyt, különösen azoknak, akik most a hidegben és szar zenében sztrájkolnak az MTVA székház előtt.

A bejegyzés trackback címe:

https://szajtepo.blog.hu/api/trackback/id/tr843494868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Májking 2011.12.25. 15:01:03

Tegnap a tévében lehetett látni, ahogy Harrach Péter, felháborodva azon, hogy 200 métert kellett gyalogolni, mert nem állhatott be a parkolóba, ingerülten szólt oda az LMP-seknek, hogy ez a demokrácia megcsúfolása.
Tehát amikor a FIDESZ-KDNP "demokráciafelfogásáról" írunk, tudnunk kell, hogy ez annyiban foglalható össze: be akarok állni a privát parkolóhelyemre. Kuss.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2011.12.26. 15:01:19

@Májking:

"Tehát amikor a FIDESZ-KDNP "demokráciafelfogásáról" írunk, tudnunk kell, hogy ez annyiban foglalható össze: be akarok állni a privát parkolóhelyemre. Kuss."

És tulajdonképpen tényleg nincs szó többről...
süti beállítások módosítása