Lopott kacat - 1. rész

2011.03.08. 11:30

"...s így pőre gazságomat a Bibliából ellopott kacatokkal burkolom, s így szentnek látszom, az Ördög szerepében..."
Shakespeare - III.Richárd
 

A kormány új retorikája egyre rosszabb, mostanra már olyan, mint egy másnaposan elszenvedett tökön rúgás. Egyrészt azért, mert minden szavuk lopott, valamely előző rendszer már ránk zúdította ugyanezt, másrészt meg azért, mert - szintén az előző rendszereket idézve - kapjuk az új szavakat és  kifejezéseket a közbeszédbe, sőt új szavak is születnek. Úgy látszik a megalomán rezsimek szeretik a saját szótárakat. Jön a bérmonitoring, a kötelező szolidaritás, a harc az adósság ellen, és az egyéb forradalmi/háborús lózung.

Az Alkotmányban meg úgy röptetik a hangzatos új szavaikat, ahogy a kommunisták szerették azt. Már nem elvtársak vannak, hanem "az emberek" és a "nép". Minden "Nemzeti" lett, leginkább az Együttműködés Rendszere, de már itt van a "Hitvallás" is, ami az Alkotmány preambuluma (bevezetője) helyett lesz ott, mert Schmitt szerint magyartalan a "preambulum" szó (vagy attól fél, hogy nem tudja hiba nélkül leírni).

A Nemzeti Hitvallás az Index értesülései szerint nem fog olyan magzati élettel kapcsolatban, amelyik a jelenlegi magzatvédelmi törvényt felülírná. Ugyanakkor benne lesz a kereszténység, meg a Szent Korona is, csak kérdés, hogy minek.

Ne értsen félre senki, nem azzal van a bajom, hogy Isten szerepel az Alkotmányban, hanem az, hogy Isten nem fog leszállni a Parlamentbe, hogy véleményt mondjon, és elküldje a picsába a barmokat. Viszont ezt helyette nagyon szépen meg fogja majd tenni a KDNP.

Már nagyon régóta tudjuk (ELÉG csak egy bizonyos fórumra felnézni) hogy Istennek tetszik, amit a Viktor csinál. Na, ha a kétbites fórumlátogató minden gond nélkül nyilatkozgat Isten nevében, akkor a KDNP-t, meg a Fidesz zsolozsmázós részét mégis mi fogja visszatartani?

Persze, ők sem vesztek meg, hogy mint az egyszeri kereszteslovag, karddal a kezükben üvöltsék, hogy "Ez Isten akarata!". Nem, ez így nem történik meg, de akárhányszor megszólal a KDNP, véleményt nyilvánítva az abortuszról, a kotonról, vagy a Való Világról, akkor igazából a Biblia áll a háttérben. Mert hogy ők aszerint élnek, és szerintük igazából az egész országnak - sőt a világnak - jobb lenne, ha ugyanígy tennének. Ezért kell, hogy benne legyen az Alkotmányban, hogy a keresztény, az a norma, mert hát maga az ország is az! A többi meg afféle megtűrt libsi képződmény.

És nincs is baj azzal, hogy ha valaki a Biblia szerint él. Ettől persze még lehet címeres gyökér, akivel egy légteret se szívesen szív az ember, mint ahogy lehet tőle mintapolgár is, akire rábízod a lakáskulcsod, amikor nyaralni mész. A Biblia még nem határozza meg egy ember minőségét, az alaptörvényben meg nincs helye, mert amiket kinyilvánít az emberi életről, annak egy része a mai korban értelmezhetetlen és elfogadhatatlan maszlag. Nézzük csak meg a modern kor egyik legvitatottabbját:

"Ne hálj férfival úgy, ahogy asszonnyal szokás hálni, ez gyalázatos dolog" Mózes III. 18:22

"Igen, ha valaki elköveti bármelyiket is azokból az utálatos dolgokból [értsd.: férfi-férfi akció és állatokkal közösülés] az vesszen ki népéből, bárki is az." Mózes III. 18: 18:29

Na, most ugye ezért is figyel majd benne az új Alkotmányban, hogy a házasság csakis és kizárólag férfi és nő között jöhet létre, meg nemzedékek szövetsége, meg mindenféle mesebeli lófasz. Itt nem csak a jobboldal közmondásos homofóbiája figyel be, hanem a KDNP is, nagy fekete könyvet markolászva, üvöltve, hogy "mert írva vagyon, azért!".

Megint, nem a Bibliával van itt baj, hanem hogy ha szó szerint akarnánk értelmezni a 3000 éve leírt bölcsességet, akkor most a buzikat vagy ki kéne toloncolni, vagy le kéne lőni. Ezt nyilván nem akarhatja épelméjű ember, pedig mégis ezen elvek alapján kukacoskodnak egy melegfelvonulás körül, illetve egyenesen kimondják azt, hogy nem, nem lehet fiú-fiú házasságot produkálni, mert mittudomén, meggyulladna tőle a magyar zászló... Arra magyarázat meg nincs, hogy ha a magyar állam a melegek házasságát keresztényi alapokon nem engedélyezi, akkor mégis miért szabad ilyen "arcátlanul" bebuzulni a fullosan katolikus Spanyolországban?

Arról meg nem kezdek el beszélni, hogy ugyanígy Mózes III. könyvében azt is tiltják, hogy tetoválása legyen valakinek, csak azt azóta már nem erőlteti a klérus, mert amúgy is az Ószövetség része, keresztényekre az nem vonatkozik. Nyilvánvalóan nem félnek Isten Szent Szavai közül azokat kiiktatni, amelyek már nem tetszenek nekik.

...

De persze itt még sorolhatnám mindazt, ami még ezen felül is teljesen összeférhetetlen a modern élettel. A házasság előtti szex tilalmát is egy olyan kor hozta, amikor az asszonyt még négy tevéért vették, és volt belőle még kettő otthon, na meg a nőnek nagyjából annyi gyakorlati joga volt, mint egy kiskanálnak. Ahogy ezek változtak, a társadalom szépen megszabadult az idejét múlt módozatoktól.

A Biblia törvényhozásba becipelése még azért nagyon veszélyes, mert nagyon sok dolgot ki lehet olvasni belőle, és bizony nagyon sok mindent ki is olvasnak belőle, ami igazából nincs is ott. Ocsmány és okádék rasszista trágárságoknak adhat alapot egy Bibliai idézet. Gyönyörűen szerkeszthető belőlük muszlim, zsidó, vagy akár cigányellenes (miért ne?) kirohanás is, pont olyasmi, amint egy bizonyos Jézus nevű illető nagyon nem szorgalmazott.

Az biztos, hogy amit kiolvasni vélnek a Bibliából ezek az álszent naplopók, azok nem feltétlenül ugyanazok a dolgok, amikre Jézus vagy bármely apostol/próféta annak idején gondolt. A katolikusok a középkorban valami félelmetes igazságtalansággá marcangolták a Biblia minden szavát, most ugyanezt bármikor megteheti a KDNP, és a Fidesz mélykeresztény szárnya, hisz Magyarország az bizony nagyon keresztény.

Benne lesz az Alkotmányban is. Elég ennyi érv, és már lehet menni  a gyereknek a kötelező hittanra, meg el lehet viselni, hogy a kormányba jutott klérus fölényes monológokat pufogtat az erkölcsről és a Szent Koronáról.

Amíg a kereszténykedés és a Szent Korona az Alkotmány része, addig az egész egy vicc, a Fidesz-KDNP pártszabályzata alaptörvénybe öntve. Hogy a Korona miért, na arra majd rátérek a következő részben.

A bejegyzés trackback címe:

https://szajtepo.blog.hu/api/trackback/id/tr582721283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2011.03.10. 11:47:24

"..pont olyasmi, amint egy bizonyos Jézus nevű illető nagyon nem szorgalmazott."

Tegyük elé, hogy "vélhetően...nem szorgalmazott", mivel nem tudjuk pontosan miket szorgalmazott. Jézus sajnos nem blogolt, szavait (akármik is legyenek) csak torz tükörben olvashatjuk.

nuphar · http://macoldasok.blog.hu 2011.03.12. 21:20:01

nem akarok okoskodni de olyan még nem volt a történelemben ahol a vallás nevében emberek cselekedtek és jól sült volna el

a vallás régen azért "épült fel" mert remekül lehetett vele manipulálni a birkákat és büntetni a nevében azokat akik ellenszegültek
sajnos még a mai napig vannak olyan csoportok akiket ezzel lehet manipulálni, és el is hiszik, és oda is szavaznak mert a vallás...
a puszta tények meg le vannak tojva

sajnos az törtető politikusok tisztában vannak vele (lásd naracspárt), hogy ha meguk mellet tudják a vallást sikeresebbek, mert az ilyen emberknek az többet jelent minden ténynél, minden bizonyításnál, a legjobb kampánynál, vagy a legjobb reklámnál is

OFF:
mi a véleményed a kiküldött "Kérdések az új alkotmányról" levéllel kapcsolatban?
lehet az is megérne egy posztot

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2011.04.01. 14:16:40

@nuphar: Jéé, itt van egy hozzászólás? :)

Bocsi, kicsit mindig sebtében nézem meg a blogom főoldalát. :)

Azért a vallás kérdése nem ilyen egyszerű, és biztos nem úgy alakult ki, hogy 4 ember egy barlangban összeült, hogy na akkor dolgozzunk ki egy olyan módszert, amivel a tömegeket igába hajthatjuk.

Mondjuk úgy, hogy a vallásnak megvolt a maga társadalomszervező szerepe, az első nagy birodalmak létrejöttében hatalmas szerepet játszottak, csakúgy, mint a Római Birodalom bukásai utáni zavaros évszázadokban, illetve a feudális Európa öndefiniciójában. Az tény, hogy elbarmoltak nagyon sok dolgot, de ez speciel minden tömegmozgalomra igaz. Az első liberálisok lefejezős és tömeggyilkos ámokfutást rendeztek Franciaországban, pedig ott pont a vallástagadás is benne volt a képbe, mégis egy kiadós boszorkányüldözés lett a vége... a kommunistákat hadd ne említsem...

Persze, a modern államok már szekurálisak (én nem ateisták, mert a kettő mást jelent) leginkább azért, mert ha a kormánynak vallást kell választani, akkor csak egyet választhat, hívők meg sokfélék vannak, és ezért csak balhé lenne belőle, ezért egészségesebb, ha az állam nem áll semmilyen vallás mögé. Ettől még a Parlament lehet nagyon katolikus, csak ezen való buzgalmukat ne az alaptörvénybe írják, hanem mittudomén, naplóba, emlékkönyve, faszom...:)

"A Kérdések az új alkotmányról" levéllel egyszerűen nem vagyok hajlandó foglalkozni. Komolyan. Tudok róla, meg is említem a bejegyzéseimben, de annyira szánalmasnak és elcseszettnek tartom, hogy egyszerűen nem nekem már ez lebassza a lécet...

Pedig Partizáninfón edződtem, de ez a szar szétakasztott...

nuphar · http://macoldasok.blog.hu 2011.04.01. 23:29:33

természetesen a vallás nem volt ilyen egyszerűen kialakított, de mindig is embereket akartak vele egy irányba terelni és befolyásolni
ha pedig hisznek valamiben a cél már mindegy, hogy jó e vagy rossz

ez a levél számomra azért IS bosszantó, mert a mi pénzükből pocsékolnak ilyen vackokra, áhh nem is gondolok bele mennyiért...
(de tényleg kiakasztó)

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2011.04.12. 11:35:39

@nuphar:
"természetesen a vallás nem volt ilyen egyszerűen kialakított, de mindig is embereket akartak vele egy irányba terelni és befolyásolni
ha pedig hisznek valamiben a cél már mindegy, hogy jó e vagy rossz"

Persze, nyilván ilyen irányba mozgott pl.: a középkori katolicizmus, vagy még ugye az egyiptomi istenhit, aminek maga a fáraó volt az egyik istene. Viszont azért ugyanezt már nehezen tudnánk elmondani a szekurális társadalmakban jól működő egyházakra, ahol pont az a lényeg, hogy elég messze vannak tartva az államhatalomtól, mégis vannak híveik, és szépen elvannak anélkül, hogy az egész társadalmat irányítanák - igaz, hülyeség lenne azt hinni, hogy nincs politikai hatalmuk.

Na, erről igazából egy vallástudóssal kéne beszélni, kár hogy nincs egy sem a közelben hirtelen...

Arról a hülye levélről meg most fogok írni.

nuphar · http://macoldasok.blog.hu 2011.04.12. 11:59:10

iazad van a szerepük már nem pont az, mint régen volt, vagy legalábbis szerintem nem teljesen az
már nem mint "nagyhatalom" vannak jelen hanem beépültek a rendszerbe ahogy sok más is meg van még csak már nem olyan formában, mint anno

mondjuk én keresztelőn voltam egyszer és ott igencsak volt előtte a misén politika is beleszőve bőven, nem csak bibliai idézet
márpedig sok ilyen kis gondolatformáló működik ország és világszerte
hatalmuk pedig tény, hogy még igen nagy hiszen Debrecenebn is visszavették az ingatlanjaikat akár még iskolás gyerekektől is, azok meg mehettek máshová, hát szép... (de lehet csak én nem látom az egyház és a vallás jó oldalát)
arról nem is beszélve a semmiért mennyi állami támogatást kapnak

na azt a hülye levelet mondjuk én a mai napig nem tudtam magamba hova tenni
süti beállítások módosítása