Elmúttnyócév reloaded

2012.05.21. 19:20

Két év telt el, és itt vagyunk. Elmútnyóccév, elmúttnócév, eemúttnyócév

"Igazán nem kenyerem a nyolcévezés, és ezt a műfajt sem szeretem. De megütötte a fülemet egy mondat, hogy az emberekkel fizettetik meg a gazdaságpolitikájuk hibáit. Az emberek azt fizetik meg, amit önök elrontottak"

Mondta ezt Cséfalvay (Fidesz) Mesterházynak, csak mert az fel merte vetni, hogy bizony az embereknek most a kormány miatt (is) szar.

Abba már bele se kezdek, hogy az, hogy az MSZP is elkúrt, az semmiben nem menti fel a kormány, mert már sokan, sokféleképp elmondták. Abba kezdenék bele, hogy bizony tévedtem, amikor azt hittem, hogy Gyurcsány a Fidesz égő Reichstagja

Bizony, a bűnbak már nem az egyetlen kis Ferink, hanem az egész magyar gazdaság állapota. Az a két éves maszatolás, ide-oda igazgatás, hazudozás, ígérgetés, na az most itt lángol mindenki előtt, mint ahogy hajdan a német országház lángolt az éjszakában.

Elég egyértelműen nyaldossák a lángok már a költségvetést, az alacsony alapkamatot már teljesen beborítja a tűz. A magyar állampapírok két számjegyű kamata csak úgy izzik a tűzviharban, az államadósság radikális csökkentését már csak haloványan lehet látni. A nyugdíj-megtakarítások, az adócsökkentés ígérete, az átlátható finanszírozás, az egyéni számlás nyugdíj, ezek már mind finom hamuvá égtek.  Az egykulcsos adó meg olaj a tűzre.

A lángoló Reichstag fényében ott pöffeszkedik a teljes Fidesz frakció, benzinszagúan, kezükben öngyújtóval és gyufával, és ordítva mutogatnak a hápogó MSZP-re. Persze fiúk, értjük mi. Látom Viktor, hogy olyan bőszen Ferire mutogatsz, csak légyszíves előbb tedd el az üres benzineskannát, mert így nem valami hiteles. Nem mindenki olyan hülye, mint a droidjaid, akiket ki bírtál rángatni a szimpátiatüntetésre.
Értem én, hogy az MSZP-é volt az az öreg szovjet Lada, amiből a benzint leszívtátok (és amire Matolcsy a háttérben akkurátusan tekeri vissza a tanksapkát)  de azért csak ti locsoltátok szét a szart, és lobbantottátok lángra.
Jó-jó, el lehet a hülyéknek hebegni-habogni, hogy az nem is benzin volt, hanem tiszta szentkirályi, attól még olyan a szaga, és úgy is ég.

A kérdés csak az, hogy mit érdemel az az ország, amely nem csak elnézi a saját kis Reichstagja porig égését, hanem asszisztál is hozzá?

Az a vicces része a dolognak, hogy a görögök erre a kérdésre nemsokára egy nagyon frappáns választ fognak adni.

A bejegyzés trackback címe:

https://szajtepo.blog.hu/api/trackback/id/tr1004530217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nuphar · http://macoldasok.blog.hu 2012.05.26. 00:17:27

elképzeltem az alábbi képet, elég vad, de jó írás lett

"A lángoló Reichstag fényében ott pöffeszkedik a teljes Fidesz frakció, benzinszagúan, kezükben öngyújtóval és gyufával, és ordítva mutogatnak a hápogó MSZP-re."
süti beállítások módosítása