Az Országgyűlés megszavazta a szabálysértési törvény módosítását. December 1-től mindenki, aki életvitelszerűen az utcán él, azaz hajléktalan, 150.000 Ft bírságot kell, hogy fizessen, vagy 60 napos elzárást kap, azonnali hatállyal.

Ezen az épelméjű magyarok már rágódtak eleget az interneten. Ki lett vesézve, hogy milyen hülyeség már, hogy több, mint százezret akarnak leakasztani egy hajléktalanról. Beszéltek emberek arról, hogy ez a szociális érzékenység hiánya, sőt, parasztság.

Én most itt arról beszélnék, hogy vajon miért érezheti úgy az újdonsült kormány, hogy nekik vegzálniuk kell a hajléktalanokat, akiknek bizonyára nincs elég baja.

Ne legyünk naivak, azzal még valószínűleg Matolcsy is tisztában van, hogy egy hajléktalan nem fog ott, a helyszínen átadni 150.000 forintot a rendőrnek igazoltatáskor. Nem is az a cél, hogy a koldulást adóztassák, vagy hogy így töltsék fel az államkasszát (hehh).

Itt a 60 napon van a hangsúly, amit a hajléktalan elzárva tölt. Így nincs szem előtt ugyanis. Ha meg kijön, pár nap múlva be lehet majd zárni, ugyanazért. 

A budapesti hajléktalan-tömeg a magyar mélyszegénység egyik legszomorúbb és legszembetűnőbb mementója. Mintegy bizonyítéka az elmúlt 21 év legrosszabb gazdasági döntéseinek, a legsúlyosabb válságoknak, ugyanakkor azt is mutatja, hogy a szegénység ellen az eddigi összes kormány tehetetlennek bizonyult. Akárcsak a mostani.

Egy olyan súlyosan tekintélyelvű, kórosan büszke, és illúziókba kapaszkodó kormány, mint amilyen Orbáné, bizonyára nem szeret a magyarországi állapotokról ilyen egyértelmű és letagadhatatlan bizonyítékot látni. Aki ekkora légvárakat épít, annak egy ilyen jelenség minimum veszélyes, hisz alapjában támadja meg a legvadabb ábrándokat, amivel a bársonyszékben tartja magát.

Viszont ha az összes hajléktalan börtönben van, akkor már lehet széles mosollyal mutogatni, hogy lám, Orbán Viktor megtette azt, amire az elmúltnyócév képtelen volt, és megtisztította Budapestet - ha nem az országot - a hajléktalanoktól. Merje valaki mondani, hogy a Fidesz nem küzd a szegénység ellen! Lehet mutogatni a turistáknak, hogy jajj, de szép Budapest, nincs minden sarkon hajléktalan, mint mondjuk *tetszőleges nyugati nagyváros*-ban.

Olyan ez, mint amikor nem lehetett munkanélküli az országban, ezért voltak kamu, felesleges állások, meg KMK. A szocializmusban nem volt lehetséges munkanélküliként tengődni, Orbán Viktor Magyarországán meg nem lehetséges, hogy az ember hajléktalanként nélkülözzön.

Börtönbe kell menni helyette.

A bejegyzés trackback címe:

https://szajtepo.blog.hu/api/trackback/id/tr393384656

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ne szarozz: építs te is diktatúrát! 2011.11.16. 10:48:37

A bölcs vezetők tökéletessége megkérdőjelezhetetlen, ezért szeretnek téged. Mert te csak a népet szolgálod, döntéseid a javukat szolgálják, a hatalmad pedig felelősségteljesen és bölcsen gyakorlod....

Trackback: Ne szarozz: építs te is diktatúrát! 2011.11.16. 10:48:37

A bölcs vezetők tökéletessége megkérdőjelezhetetlen, ezért szeretnek téged. Mert te csak a népet szolgálod, döntéseid a javukat szolgálják, a hatalmad pedig felelősségteljesen és bölcsen gyakorlod....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nuphar · http://macoldasok.blog.hu 2011.11.15. 17:49:37

na meg arról se feledkezzünk meg, hogy a börtönök tulajdonosainak milyen jól jön ez a "kis plusz", mert hát ugye ott is komoly pénzek forognak
egyre undorítóbb ez a kormány...

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2011.11.15. 18:43:43

@nuphar: Sőt, mivel a börtönök állami felügyelet alatt vannak, ezért ott közpénzben lehet a mutyizás, az államilag kinevezett igazgatóval. Még több közpénzből még többet el lehet suvasztani - esetlegesen pártkasszába utalni...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.11.19. 18:16:42

Ennek semmi értelme. Persze valószínűleg azért, mert én valami logikát keresek a kormány döntései mögött, te pedig ezt a csacsiságot kihagytad. Úgyhogy igazad lehet.

60 napra nem éri meg elzárni senkit. 2 hónap és ugyanúgy kint lesz, "tanulni" meg nyilván nem fog az esetből.

Egyébként pedig, főleg tél felé gyakori, hogy a csövik direkt azért követnek el valami csúnyaságot, hogy böribe kerüljenek. Mert ugye mindegy, hogy a börtönben terrorizálják őket, vagy az utcán, a börtönben viszont van kaja, ágy, orvosi ellátás, úgy általában: civilizáció.

A börtönök meg csövesek nélkül is túlterheltek, ráadásul qrva drágák.

@nuphar: Attól félek én, hogy nem lesz elég börtöntöltelék... Ha kevés a dutyis csak tessék bemenni a kisebbséghez és felpakolni. Ehhez igazán nem kellenek csövesek.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2011.11.24. 17:36:23

@TaTa86.: "60 napra nem éri meg elzárni senkit. 2 hónap és ugyanúgy kint lesz, "tanulni" meg nyilván nem fog az esetből."

Az lehet. De hat hónap után egy héten belül vissza lehet vinni...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.11.27. 12:18:02

@stark: De minek? Még egyszer: a böri drága dolog, meg egy csomó baj van vele.
Nem véletlenül vannak a csövesek az utcán: ez a legegyszerűbb, és legolcsóbb.

Egyébként azt is el tudom képzelni, hogy a csöves vagy szándékkal meg börtönbe, vagy pedig havonta fizet néhányezer forintot a járőrnek és le van tudva a dolog. Gyors, nincs adminisztráció, mindenki jól jár.

Minden esetre a fideszesek kezdik virtuóz szintre emelni a hülyeséget.
süti beállítások módosítása