Idézet, még Karácsony tájékáról:

"Eszünk ágában sincs" - így válaszolt Orbán Viktor arra a kérdésre, hogy hajlandóak-e változtatni a médiatörvényen, illetve a bírálatok után fontolgatják-e annak módosítását.

Idézet, mostanából:

Ha az Európai Unió szükségesnek ítéli a médiatörvény megváltoztatását, akkor azt elfogadjuk - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök külföldi újságíróknak a Reuters jelentése szerint. "Az Európai Unió tagja vagyunk, és vannak játékszabályok" - mondta a kormányfő.

Én kérek elnézést.

A bejegyzés trackback címe:

https://szajtepo.blog.hu/api/trackback/id/tr712565571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nuphar · http://macoldasok.blog.hu 2011.01.07. 00:29:28

azért tegyük hozzá ezt is mondta:

"Természetesen, Magyarország elfogad bármilyen az EU által indított eljárást - mondta. - De, ha a magyar médiatörvényt módosítani kell, akkor Franciaországban, Németországban és Hollandiában is meg kell változtatni az ottani médiatörvényeket - idézték egybehangzóan a hírügynökségek. A kormányfő hangsúlyozta, hogy "a diszkrimináció-mentesség a legfontosabb elv Európában". Ezért nem tudja elképzelni, hogy a magyar törvényt valamilyen vonatkozásban meg kell változtatni, miközben más országoknak ugyanazt a vonatkozást nem kell módosítaniuk".

mindenesetre nagy nyomás hatására bármi előfordulhat még
nem vagyunk mi annyira önállóak, mint gondolják, csak elég kicsik ahhoz, hogy később kerüljön ránk a sor

celle 2011.01.07. 14:02:47

"Orbán megismétli: nincs olyan eleme a magyar szabályozásnak, ami ne lenne fellelhető más európai országok rendszerében, és nem fogunk semmin változtatni, ha csak más országok nem módosítják saját szabályozásukban a hasonló pontokat."

index.hu/gazdasag/magyar/2011/01/07/orban_bajnaival_dicsekszik_a_financial_times-ban/

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2011.01.07. 20:47:23

@nuphar:@celle: Persze, azért kellett mondani valamit a haza orbánrajongóknak, akik szinte örülnek a sajtó leszabályozásának.

Mellesleg gusztustalan ez a "nincs olyan eleme a magyar szabályozásnak, ami ne lenne fellelhető más európai országok rendszerében" hazugság, ugyanis már több fronton ki lett fejtve, hogy a hasonló szabályozások az említett országokban általában csak rádióra vonatkoznak, olyan nincs Európában, hogy minden médiumot - az internetet is beleértve - ilyen szabályozás alá vessenek.

Hundoc 2011.01.11. 03:19:02

A franciákkal kapcsolatban a HADOPI rendszerre gondolhattak?
A kormányunk kommunikációja meg siralmas. E-mailben tudnak értelmesen tájékoztatni, de ott ugye nem a drága "elvtársak" válaszolgatnak.
Kövér is a parlamenti sajtómunkások megregulázása helyett inkább a T. Házban tehetne rendet a cimborái között.
süti beállítások módosítása