Az ellenzék sötét oldala

2012.01.14. 21:19

Mert ugye az EU-t most divatos utálni a magyar ugaron, na ezt a hullámot pont a Jobbik ne lovagolná meg? Hát nem, Vona nehogy megérje a napot, hogy a Fidesz radikálisabb legyen nála! Amióta az Unió keményebben lép fel a renitenskedőkkel, azóta különösen jó alkalma van az abból élő pártoknak egy keményen populista ágyúlövésre. Az EU ad hozzá elég muníciót. 

Nem kevesebbet akar a Jobbik, mint hogy az ország egyenesen lépjen ki az Unióból. Mindez azért, mert alapvetően rossznak és antidemokratikusnak tartott törvények visszavonását kérik, meg hát megszorításokat követelnek. Barossonak meg, ha beteszi a lábát az országba, akkor "megtekerik az orrát és karikás ostorral fogják kizavarni". Aztán már égették is az uniós zászlót, stílusosan az '56-os közreműködésével. 
 
Úgy látom, Vona az ellenzékben Orbán Viktor méltó tanítványa lett. De erre térjünk vissza később, nézzük, mi is a probléma az EU-ellenes lendülettel:
 
1. Ami a forint árfolyamát, és az állampapír-kamatokat nem engedi még tovább romlani, az a tény, hogy az EU legalább bizonyos szinten hajlandó segíteni a magyar államnak egy esetleges csődközeli helyzetben. Enélkül a támogatás nélkül még nagyobb bajban lenne az ország.
 
2. A rendszeres EU támogatások nélkül a költségvetés még komolyabb bajban lenne.
 
3. A magyar export legnagyobb része az Unióba megy, különösen Németországba és Ausztriába. Ha kikerülnénk a vámunióból, akkor magyar munkahelyek tízezrei - ha nem százezrei - kerülnének veszélybe. 
 
Vona tulajdonképpen azt is ordíthatná hangosan, hogy inkább pusztuljon az ország, minthogy külföldiek követeléseinek engedjen. Ez a mentalitás maximum az öngyilkos merénylőnél normális, a politikusnál nem biztos. Orbán Viktor is ilyen vizeken manőverezik - még ha észbe is kap, és az IMF-hez szalad - Vona pedig, úgy néz ki, hogy de facto a miniszterelnök radikálisabb változata. Kijelentései már lassan azt engedik feltételezni, hogy szimpátiával viseltet a kormány iránt. Igaz, szépen elmagyarázzák, hogy legközelebb együtt tüntetnek a baloldallal, illetve, nem akarják a kormányt védeni, de csak kijelentik, hogy "vissza fogja még sírni" Barosso Orbánt, és az egész megmozdulás szinte egy felkiáltójel a kormány hazug szabadságharca mögött. 
 
Ez így ugyanaz az érzelmekre ható, realitásokat nélkülöző butaság, mint amivel a miniszterelnök hülyíti a népet már majdnem két éve. Csak koki helyett jön orrcsavarás és karikás ostor, a tömegben meg gyanús egyenruhások ácsorognak, ráadásul a párt, amely a bullshit forrása, még keményebb ellenzője a szabad piacnak, és rettenetesen zavarja őket, ha valaki nem heteró. 
 
Ha ők nyerik a 2014-es választásokat, csak rosszabbra számíthatunk, mint amit 2010-től kaptunk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szajtepo.blog.hu/api/trackback/id/tr623546168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

blacklord 2012.01.15. 13:51:43

Ők nem fognak választásokat nyerni soha, ahhoz ugyanis nem elég intelligensek. Hogy kormányra kerülhetnek-e, az viszont már egy más kérdés... Kár ezért az egész agresszív homofóbiáért, álszent erkölcsösködésért és főleg az ostoba Nyugat- és Izrael ellenességért, amihez az Irán- és arab barátság is párosul. Pedig sok dologban jó gondolatokat fogalmaznak meg, tényleg elfogadhatatlan, ami Kelet-Magyarországon sok kis faluban ma megy, és tényleg becsülettel dolgoznak az Országházban is - de ennyi bődületes ostobaság mellett a dícsérendő elenyészik.
süti beállítások módosítása