Morális válság

2013.06.05. 20:05

"Az Országgyűlés elnöke a szerda esti rendezvényen tartott előadásában hangsúlyozta: az ország 2010-ben "történelmének a legnagyobb válságába került Mohácsig visszamenőleg". A fideszes politikus szerint nemcsak gazdasági válság volt, hanem az egész állam került válságba. Emlékeztetett a közbiztonság gyengülésére, a cigánygyilkosságokra, amelyekről a titkosszolgálatoknak volt információjuk. Szellemi, morális válság is kialakult az "őszödi böszmének" köszönhetően - tette hozzá."

Fidesz.hu, 2012 november 15.

A fent idézett tavalyi Kövér-nyilatkozattal az egyetlen egy probléma, hogy rühes nagy hazugság. 2010-ben még nagyon szépen tudta a magyar lakosság, hogy éppen a mi a problémája az országnak, és mit akar ellene tenni. Annak a bizonyos elmúlt nyolc évnek az ország elég egyhangúlag véget vetett, megelégelve azt a böszmeséget, amelyet európai ország még nem csinált (vagyishát de, Görögország és tsa. még ilyenebbet, de hát amikor ez a mondat elhangzott, ez még nem volt nyilvánvaló). Arról ne is beszéljünk, hogy a bűnözéssel és a közbiztonság gyengülésével kapcsolatban éppen csak a KSH n nem ért Kövérrel egyet...

http://www.ksh.hu/docs/hun/xftp/idoszaki/mo/mo2011.pdf

Na, de a lényegre: morális válság itt kérem nem 2010 előtt volt, hanem most.

Emlékezzünk csak a  rendőri túlkapásokra, az "elkúrtunkra", a nyilvánvaló szocialista mutyikra: a társadalom nyilatkozata egyértelműen elítélő volt, aki nem hiszi, nézze meg az MSZP választási eredményeit. A 2010-es év bizony azt mutatta meg, hogy nem lehet következmények nélkül a magyar társadalom szemébe hazudni, nem lehet következmények nélkül rosszul kormányozni, hitelből.

Aztán jött a Fidesz, és rácáfolt 2010-re. Bizonyították, hogy de, lehet.

Ha az MSZP kereskedelmi jogokat vett volna el a magyar kisvállalkozóktól (is), átjátszva azokat pártközeli haveroknak és rokonoknak, akkor óriási lett volna a felháborodás, Gyurcsány szó szerint a WC-re se mehetett volna ki testőrök nélkül. A trafikmutyinál ilyentől a Fidesznek nem kell félnie, eljutottunk 2013-ra addig, hogy a társadalom nagy része hallgat, mint a sülthal, pedig a napnál is világosabb, hogy büdös nagy lenyúlás történt, a magyar kisvállalkozó kárára (is). A csókosok kedvéért.

2010 előtt az államadósság folyamatosan növekedése a legszörnyűbb bűnnek volt kikiáltva, óriási ágálás folyt ellene. Most viszont el van nézve, hogy új rekordokat döntöget a központi költségvetés tartozása, még úgy is, hogy vagy 2500 millió államosított pénz bele lett nyomva.

http://www.akk.hu/ktgvetesadossag.ivy

2010 előtt az adóemelések súlyos társadalmi ellenállásba ütköztek, a tandíj, a vizitdíj le lettek szavazva, a társadalom egy emberként tiltakozott a növekvő terhek ellen. Most a sokkal súlyosabb tandíj és az emberekre nehezedő méretes terhek közel sem okoznak akkora közfelháborodást, aki anno kiakadt az MSZP-n, azt most a levében elfőlöget szépen csendben, és max. mosolyogva megjegyzi, hogy milyen jó ez így. Pedig emberek millióinak nyesett be egy alapos SZJA növelés, a minimálbér bruttója nőtt egy kövéret, a nettója pedig alig. Arról nem is beszélve, hogy mennyi különadót kell kicsengetnie a drága fogyasztónak. 

Amiért az MSZP-től tömegesen pártoltak el a baloldali szavazók, az a jobboldalon meg sem kottyan. Gyurcsány annyit csinált, hogy elismerte, hogy hazudnak, és ez már betett a pártnak, Orbán viszont nem követi el ezt a hibát: vigyáz, hogy véletlenül se ismerjen be semmit.

És itt van az egésznek a nyitja. Nem szabad beismerni. A magyar politikában bizony úgy lesz egy párt sikeres és úgy lesz újraválasztva, hogy soha, semmit nem ismer el, még akkor sem, ha már nyilvánvaló. Hazudni kell akkor is, ha in flagranti kapják őket rajta. Amíg ugyanis tagadnak folyamatosan, a többséget nem fogja érdekelni, hogy igaz-e, amit mondanak, vagy sem, inkább el fogja hinni, hogy ááá, igazából csökken az államadósság, teljesen rendben van ez a trafiktörvény, és az adóemelés valójában nem is adóemelés. A hülyébbje és a fanatikusabbja még ki is áll a lózungok mellett, védeni a védhetetlent.

2013-ra a magyar emberek már nem várnak mást a kormánytól, csak hogy a bizonyítékoknak ellentmondva hazudjanak. Ennyi elég ahhoz, hogy a kormánypárt a parlamenti többséghez elegendő támogatást kapjon.

És ez kérem a szellemi és morális válság, nem a szocialisták tevékenysége, amely példás bukásukhoz vezetett.

A bejegyzés trackback címe:

https://szajtepo.blog.hu/api/trackback/id/tr715345986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása