Gyurcsány nagy feladata

2011.04.17. 16:28

Mindenki kedvenc Ference tüntetett és dedikált egy sort. A zseniális Index-videót meg lehet itt tekinteni, és sírva röhötem rajta, a felbukkanó arcok mintha meg akarnának felelni a baloldali szavazóról kialakult fideszes propagandának. A zene a riport mögött külön zseniális.

Nagyon szép napja lehetett az MSZP-fan tüntetőknek, pózolás Gyurcsánnyal, Vágó István személyesen, na meg egy Oláh Ibolya performansz. Szinte már bájos volt az egész szituáció.

Persze, csak úgy jelzem. Jóval népesebb volt a szakszervezetis és a EMS tüntetés, ahol az előző ciklus politikusainak a bohóckodása nélkül is lehetett tiltakozni Orbán Viktorék ámokfutása ellen, igaz, kissé vérmesebben, füstbombával.

Ez a kis hakni egyébként pontosan arra jó, hogy lehetőleg még ellenszenvesebbé tegye Gyurcsány Ferencet azok számára, akik még emlékeznek arra hogy ő milyen elődje volt korunk díszpintyeinek.

Minden értelmes és civilizált ellenzéki párt olyan akar most lenni, hogy szalonképes legyen egy 2014-es választási győzelemhez. Persze, ezt több-kevesebb sikerrel műkszik, az LMP még mindig mintha kicsit tanácstalan lenne, hogy tulajdonképpen hogy is kell politizálni, a Jobbik az meg olyan hülyékkel járkál szerelmesen összebújva, akiknek az a hétvégi elfoglaltsága, hogy a cigányokkal balhéznak - mert azon a ponton túl, hogy kövek repkedtek, és a rendőröknek kellet közbelépni, na ott már nem beszélhetünk polgárőrségről.

Az MSZP ebből a szempontból külön kategória, ugyanis az ok, ami leginkább eltántorítja az egyszeri választópolgárt attót, hogy a szocialisták mellé ikszeljen, az Gyurcsány Ferenc. "Elkúrtuk" Feri ugyanis bármely pártnak nagyobb támadási felület, mint a róla készült tízemeletes plakát egy lakóház oldalán. Az amit kormányzás helyett tett, az nehezen vállalható, a féreg pökhendisége tarthatatlan volt, ráadásul pont azzá mutálódott, amit annak idején annyira szidott: a konszenzust nem kereső, mindenben hibát találó ellenzékivé lett. Amikor Orbán olyan volt mint ő most, azt Ferencünk elfogadhatatlannak tartotta.

A sors ocsmány iróniája, hogy Orbán meg pontosan ugyanazzal a nagyképű intoleranciával beszél, mint ahogy anno Feri tette. Istenem, hányszor írtam azt 2008 után, hogy Gyurcsány kezd átmenni egy Orbán Viktorba, és lám, megtörtént, viszont a legvadabb álmaimban sem gondoltam arra, hogy a Viktorból meg egy népnemzeti Gyurcsány lesz.

De visszatérve az ellenzéki "vezérre", Gyurcsány Ferenccel a legnagyobb gond az, hogy nem látja, hogy mi itt neki most a szerepe, és hogy mi lenne a feladata, ha tényleg fontos lenne neki az ellenzékiség.

Nem veszi észre, hogy ő Orbán Viktor lángoló Reichstag-ja.

Ő a végső és mindent eldöntő érv, amivel meg lehet indokolni a legaljasabb, lehazugabb suttyóságot, amit a kormány elkövet.

Miért kell médiatörvény?

Előzőnyócév!

Miért kell nyugdíjállamosítás?

Előzőnyócév!

Miért kell egy sebtében összecsapott gazdasági csomag, és mellé a sarokból bedobott új alkotmány?

Előzőnyócév! Előzőnyócév! Előzőnyócév!

Akármilyen rosszat, csúnyát, vagy hülyeséget csinál az új slepp, elég csak rámutatni a szocialista szekcióban ücsörgő ex-miniszterelnökre, hogy tessék, emiatt a köcsög miatt tesszük, amit teszünk, illetve azért, hogy ilyen köcsögök többé ne tehessék tönkre az országot. És a tömeg nagy része morogva lenyelni az arra a hétre kiporciózott bullshitet, mert persze, hogy szemétség ez így, de legalább nincs Gyurcsány.

Ha tényleg érdekelné Ferencet, hogy legyengítse a Fideszt, és sikereket hozzon a pártjának, akkor a háttérbe vonulna. Segítene a párttársaknak a felszólalásuk szövegét fogalmazni, írogatna a blogjába, vagy a net előtt ülve sasszemmel vadászná a Fidesz olyan megszólalásait, ami ellen majd érvelhetnek a párttársak a következő parlamenti vitában. Tudna úgy is dolgozni, hogy nem nagyon jár be, és ha bejár, akkor is kussban van.

Minél aktívabb ugyanis, annál több érvet ad Orbán Viktornak, amivel igazolhatja a következő hét égbekiáltó igazságtalanságait.

Ez lenne Gyurcsány feladata.

A bejegyzés trackback címe:

https://szajtepo.blog.hu/api/trackback/id/tr722833865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sikó kun 2011.04.17. 17:14:36

Szerintem ezen a kis hepajon, nagyon sok Gyurcsány/MSZP fan volt, akik ugyan olyan elvakultak, mint az "ELÉG"-es Fideszesek.

A Jobbikról, meg a Magyar Gárdáról (illetve utód és társzerveiről) csak annyit, hogy szinte teljesen ugyan úgy viselkednek, mint a cigányok, akiket elvileg gyűlölnek. (Vagy lehet, hogy csak annyi a bajuk, hogy nem szeretik a konkurenciát!?:DD)

nuphar · http://macoldasok.blog.hu 2011.04.17. 21:16:30

hahaha :o), jól megvágott videó anyag, kifejezetten röhejes lett (illik az országhoz) (Himnusz a verba lemezen, nagyon nagy)
nem értem miért ilyen nagy divat ebben az országban a pártok imádása? nincs jobb dolguk ezeknek a szerencsétleneknek? (oldaltól függetlenül) mondjuk élhetnék az életüket is...

ferike ránézésre is röhejes fazon, hát amikor meg-meg szólalt a videóban akkor csak jobban nevettem :o)
vágót nemigazán értem minek van ott, ennyi erővel fikázhatta volna ferikét is anno, összezárnám hajóssal, az mekkora vakbarom...

amúgy sztem ferikének annyi dolga lene, hogy elmegy a fenébe ovival együtt mert mindketten durván leszerepeltek

ja és még valami, ezt a spanyol dalt én nem nagyon eröltetném tovább már mAgyarországon, elég szánalmas, hogy ezt is csak lopni tudják: www.youtube.com/watch?v=fllDB3FK7pI&feature=related

nuphar · http://macoldasok.blog.hu 2011.04.17. 23:18:32

még valami: kire fogunk így szavazni legközelebb? eddig én biztattam mindenkit menjen szavazni, de mára magam sem tudom kire lehetne? mert, hogy kire érdemes arra nincs válasz, olyan jelenleg nincs...
valószínűleg most először el sem megyek

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2011.04.18. 12:55:16

@Mester Úr: Pontosan ugyanerről fogok írni ma/holnap.

@nuphar: És az feltűnt, hogy kicsit meghízott az utóbbi időben a Feri? :)

Az, hogy kire fogunk szavazni, az egyenlőre egy olyan homályos kérdés, hogy az elképesztő... én egyébként LMP-Jobbik túlsúlyra tippelek majd, mert szerintem a két "öreg" párt bőven le fogja magát amortizálni addig...

nuphar · http://macoldasok.blog.hu 2011.04.18. 23:15:51

nem, az nemigazán tűnt fel, de most, hogy így mondod... :o) amióta nyugodtabb az élete ugye...
süti beállítások módosítása