A párt iránti szeretet

2011.04.12. 13:25

Ami a legészrevehetőbb abban, ahogy egy ember viszonyul a kedvenc pártjához, illetve a kedvenc politikusához az az, hogy mindig meg van győződve arról, hogy most, hogy az ő szeretett kisállata van hatalmon, most már a politika tényleg az országért, na meg őérte dolgozik.

Ebben nincs semmi meglepő, hiszen, mégis, ki az a hülye, aki nem azért szavaz, hogy az, akire ő szavazott, aztán itt kánaánt csináljon? Hát persze, hogy senki, mindenki arra szavaz, hogy növekedjen az életszínvonal, legyenek új munkahelyek, és jövőre már jobb körülmények között gondolkodhasson a gyermekvállalásról, a lakásbővítésről, vagy a nyaralásról. Persze, vannak itt mellékkörülmények, ugye a nemzet nagysága, hogy "jó legyen magyarnak lenni", meg Isten tudja még mi. Van aki akár azért is szavazhat, mert reméli, hogy kedvenc lova majd legalizálja a marihuánát, vagy van aki arra szavaz, hogy majd az új főnök jól megbünteti a régi bagázst, akiket ő úgy utált. De mivel anyagi lények vagyunk, mindenkiben ott munkál a vágy, hogy jövőre kicsit jobb legyen, mint tavaly volt. Senki sem az elkúrásra szavaz.

Persze, az elkúrás az jön, akkor is, ha nem szavaznak rá, mivel a 2010-es választás nagy tanúsága, hogy legyen itt akár Orbán, akár Gyurcsány, a választópolgár véleménye csak addig számít, amíg össze nem lettek számolva a szavazatok. Onnantól kezdve atyáskodó mosollyal az arcon szarnak le mindenkit.

Egy párt szeretete ott válik érthetetlennék, amikor végre kihírdetik az eredményeket, a párt elkezd egészen mást csinálni, mint amit elbüfögött a programban. Így volt ez Gyurcsány Ferencnél is, és így van ez most Orbán Viktornál. A magyar társadalom többek közt arra is letette a voksát 2010 áprilisában, hogy ne legyen több Gyurcsányunk. Mi kis naivak nem tudtuk, hogy pont egy újat választunk, aki ráadásul kicsi még pofátlanabb is.

Hatalmas a tanúsága annak a kiküldött buta kis levélnek, amiben azt a nevetséges és elfogadhatatlan kérdéssort rakták elénk az alkotmányozásról. Mert 8 millióból 900 ezer lett visszaküldve. Kevesebben ültek le, és töltötték ki azt a viccet, mint ahányan az MSZP-re szavaztak 2010-ben. Szánalmas méretű volt annak a hülyeségnek a támogatottsága, mégis, a Fidesz ezt nem szégyelli úgy lebegtetni, mint a teljes nemzet felhatalmazását. Egy olyan szavazásra hogy lehet így hivatkozni, ahol kb. 12% százalék volt a részvétel?

Én leginkább azokra a Fidesz szavazókra vagyok kíváncsi, akik kibontották a levelet, és ahogy elolvasták a kérdéseket, rádöbbentek, hogy ez úgy baromság, ahogy van, és inkább hozzá se nyúltak. Abból a 7,1 millióból, akik nem válaszoltak, biztos voltak ilyenek is. Milyen érzés lehetett annak az embernek rádöbbenni, hogy az ő szeretett favoritjai ennyire hülyének nézik?

Most pedig jön az új Alkotmány. Április 18, tudjátok! A nemzet nagy része apatikusan figyel, vagy azért, mert soha nem érdekelte a politika, vagy már régóta elege van ebből a komédiából. Itt az az Alkotmány, amely tulajdonképpen egypárti, talán némi Jobbik mellékzöngével, köszönhetően egy gesztusokat tenni képtelen, erőszakos kormánypártnak, és az MSZP és az LMP kivonulásának. Nem mintha ha bent maradnának, érdekelne akárkit is a véleményük.

Kérem, ez az Alkotmány, amely tulajdonképpen szinte csak a Fidesz-KDNP világképe, szövegbe rendezve, ez meg lesz szavazva 18-án. Hat nap múlva. Tüntetni fognak ellene, de az senkit sem érdekel. Igazi nagy társadalmi támogatottsága nincs, de az senkit sem érdekel. Nem is volt szó róla a választások előtt, de az senkit sem érdekel. Lehetne pár hónapnál többet is beszélni róla, lehetne még finomítani rajta, de senki sem törődik már ezzel. Az új alkotmány célja, hogy egy friss rezsim teljesen legitimmé tegye azt, hogy feszegeti a demokratikusság kereteit, és hogy, na hogy igazából senki sem érdekli őket, lazán tarkónfossák a teljes lakosságot, ha nekik úgy jó.

Én nem tudom, hogy milyen lelki világa van annak, aki 2006 óta változatlanul szereti az MSZP-t.

De azt sem tudom és nem értem, hogy mi lehet annak az embernek a fejében, aki 2010 áprilisa óta töretlen lelkesedéssel támogatja ezt a kormányt, támogatja ezt a fajta alkotmányozást, és támogatja ezt az ízig-vérig gyurcsányi hozzáállást.

A bejegyzés trackback címe:

https://szajtepo.blog.hu/api/trackback/id/tr692820109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nuphar · http://macoldasok.blog.hu 2011.04.17. 21:23:09

bólogatós kutyának tűnök, de tetszik ez az írás
hasonló értetlenségel állok az emberek reakciói előtt...
süti beállítások módosítása