Ünnepi hangulat

2010.12.24. 15:38

Ugyan megfogadtam, hogy dec. 24-26-ig pihenni fog a blog, dehát na, tele hassal az ember csak beül a gép elé, felnéz az index.hu-ra, és talál olyan dolgokat, amitől elpattan egy ér az agyában.

Ezt, például.

Hadd idézzek a cikkből:

"Eszünk ágában sincs" - így válaszolt Orbán Viktor arra a kérdésre, hogy hajlandóak-e változtatni a médiatörvényen, illetve a bírálatok után fontolgatják-e annak módosítását.

A miniszterelnök csütörtökön a Hír TV Rájátszás című műsorában megismételte: nincs olyan passzusa a magyar médiatörvénynek, amely valamelyik európai uniós tagállam médiaszabályozásában ne lenne benne.

Hát, azért Viktorral közölném, hogy legyen szíves azért kérdezze körbe a többi EU országot, ugyanis ők nem értenének vele egyet. Ja persze, arra is megvan a recept, hisz Szíjjártó is kijelentette, hogy a médiatörvényt, és magát a Vezért bírálni merészelő luxemburgi külügyminiszter szocdem munkáspárti, a lengyel bíráskodó meg volt kommunista, szóval teljesenbiztoshogy az MSZP mozgósította a nagy nemzetközi ballib összeesküvés többi bábját, csakis és kizárólag azért, hogy azok a külföldi láncos kutyák azzal a gonosz és sátáni dologgal, amit úgy hívnak, hogy "saját vélemény" eltiporják a Nemzeti Együttműködés Rendszerét.

Tényleg veszélyes dolog lehet ez a "saját vélemény"... Nem csoda, hogy januártól be is van tiltva...

Orbánnak nem ez volt az egyedüli vaslapát-kompatibilis mondata. Folytatnám:

Az interjúban Orbán Viktor arra a kérdésre, hogy kitölti-e a mandátumát Simor András, a Magyar Nemzeti Bank elnöke, úgy reagált: "a jegybank független Magyarországon, tehát a parlamentnek, illetve a magyar kormánynak nincs lehetősége arra, hogy az ő mandátumát elvegye. Ha lenne, már rég meg is történt volna."

Már megint ez a bunkó álszentség a független jegybankról, holott a hülye is tudja, hogy amint lejár az a bizonyos mandátunk, a jegybankra azonnal rátelepszenek a párthű fideszes delegáltak, csakúgy, ahogy sikerült fideszhű köztársasági elnököt, és fideszhű médiahatóságot is létrehozni, természetesen teljesen véletlenül.

Az nagyon bájos, hogy Viktor mosolyogva bevallja a nagyérdeműnek, hogy a monetáris politikából simán elmozdítaná a pénzügyekhez nála azért sokkal jobban értő Simort, csak hogy neki legyen igaza. Az még bájosabb, hogy az átlag HírTV néző pedig még szélesebben mosolyogva tapsol is mellé.

Ez, na ilyen a szép ünnepi hangulat. Mindegy, eszek majd tiramisut, hátha megnyugszom.

A bejegyzés trackback címe:

https://szajtepo.blog.hu/api/trackback/id/tr982537035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pajtás 2010.12.24. 15:48:13

www.welt.de/politik/ausland/article11812423/Gyoergy-Konrad-vergleicht-Ungarn-mit-NS-Regime.html
szavazás: 66% Magyarországnak nincs helye az EU-ban.
hozzászólások:
24.12.2010,
10:28 Uhr
(23)(137) helmut z. sagt:
Ungarn, raus aus der EU, aber schnell.

Magyarországot kirakni az EU-ból, most!

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.12.26. 13:08:25

Ezzel kapcsolatban először is be kell vallanom valamit:

Én nagyon örültem, mikor 2006 novemberében Morvai felkarolta a terror áldozatainak védelmét Európában.
Azóta eltelt pár év, és megváltozott a véleményem. Hiba volt. Semmit nem értünk vele, nem is érhettünk, és jó is hogy nem érhettünk, csak kiteregettük a szennyes. Az egész arra volt jó, hogy Fico Dunaszerdahely után a képünkbe röhöghetett... És még jó hogy ennyivel megúsztuk. Ha az EU lét ez ügyben az a szuverenitásunk egy igen nagy darabjának feladását jelentette volna.

Szóval most ugyanezen az elv mentén: mindenkit óvok attól, hogy akármilyen igazságos, jogos ügyért ideges segítséget kérjen. Az vagy semmi nem ér, vagy nincs ingyen. (Legtöbbször a kettő együtt.)
Ha nekünk itt valami gondunk van, szokjuk meg, hogy azt házon belül oldjuk meg, kívülre pedig megtartjuk a gyakorlott szóvivők utánozhatatlan mosolyát.

Summa summarum: Minden magyarnak kötelessége visszautasítani a miniszterelnököt, és a kormányt ért külföldi politikai vádakat.
Tessék itt harcolni a viktatúra ellen.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2010.12.31. 15:24:36

@TaTa86.:
"Summa summarum: Minden magyarnak kötelessége visszautasítani a miniszterelnököt, és a kormányt ért külföldi politikai vádakat."

Na, már elnézést, de az ilyen mondatok nagyon csípik a szemem. Azért ne mondjuk már meg, hogy mi "minden magyar kötelessége", mert akkor úgy fogunk kinézni, mint azok a nagyon álszent emberek a kormányban.

Politikai vádat, azt azért fogok visszautasítani, mert óriási baromságnak, vagy pofátlan hazugságnak tartom, azért reflexből nem, mert külföldről jött.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.12.31. 17:59:56

@stark: Te magad megfontolhatsz akármit, de külföldre akkor is azt kell mutatni, hogy egységesek vagyunk.

Példát lehet venni pl a zsidókról. Függetlenül a kritika valáság tartalmától, ha nem a klikken belülről jött, akkor antiszemita hangulatkeltés, ami ellen össze kell fogni.
Aztán persze a belső fórumokon meg lehet tárgyalni, hogy hát igen, egyébként tök igaza van.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2011.01.06. 08:34:58

@TaTa86.: Hát, én azért, azt, hogy a legyocsmányabb faszfejet is mentegessem, csak azért, mert ő is magyar, egy nagyon messziről kerülendő, maximum 15 méteres, enyhén szaros bottal arrébb lökdösendő témának tartom.

Ugyanis az egység és az összetartás mutatása szép dolog, csak sajnos általában hamis képet tükröz, és kívülről nem úgy néz ki, hogy "Nézd, milyen nagyszerű, összetartó nemzet ez a magyar!" hanem úgy néz ki, hogy "Na, a magyarok, még a legszemetebbet is megvédik, csak mert a saját fajtájuk."

Nagyjából úgy, mint a zsidóknál.

A szlovákoknál se nézett ki túl szépen, amikor a rendőrség az ismeretlen szlovák skinhead mellett is kiállt egy magyar lánnyal szemben...

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2011.01.06. 08:35:28

@TaTa86.: Na, de incoming, nemsokára írok egy bejegyzést, amiben pont egy külföldi kritikát fogok sárga földig hordani.
süti beállítások módosítása