Amióta a Fidesz létrehozta a NER-t, és bedobta a köztudatba az államosítás ötletét, a Vezér patái hatalmasra nőttek, és a szarvai is hegyesedtek, sőt, neki köszönhetően az a  kommunizmus szelleme újra Európát kísérti. A választási vereséget nehezen kiheverő MSZP szimpatizánsok már azt is üvöltik, hogy itt egy új Hitlerrel van dolgunk, amely kijelentés engem vidám nevetésre ingerel.

Mi magyarok, kurvára értünk a túldramatizáláshoz.

Csak hogy érzékeltessem a szituáció naiv báját, hadd idézzek egy kommentet a Facebookról. A kommentelő nevét természetesen nem közlöm.

"Bárhogy is nézzük itt az új Rákosi rendszer, és ez az emberszabású is hasonlít Hitlerre: hatásos üres duma, amit a birkák bevesznek, mögötte semmi tartalom, csak vér és puszítás. Meg lehet nézni anno Németország sorsa mi lett, és meg lehet nézni Magyarország sorsa mi lesz ettől"

Igen, vér és pusztítás, meg a nácik, sőt mindjárt jönnek a könnyek, és a gázban fuldokló nyugdíjasok.

Az áprilisi MSZP propagandához való hasonlósága e fenti mondatoknak bizonyára nem a véletlen műve.

Viszont felveti a kérdést, hogy azoknak, akiknek ennyire fáj a szabadságjogok elvesztése, azok akkor is így fel voltak háborodva, amikor az ellenzéket szabályosan szarrá verték az utcán? Nem csak én feszegetem ám ezt a kérdést...

Azt leszámítva, hogy nagyobb a NER támogatottsága, mint a Gyurcsány-kláné, mégis, miben különbözik ez az új kormány a régitől (leginkább a gyurcsányi periódusra gondolva)? Próbáljunk körüljárni ezt a kérdést...

Orbán egositább és autokratikusabb?

Dehogyis! Ne felejdük Gyurcsány Ferit, amikor frissen az őszödi beszéd után nyilatkozgatott! Emlékszünk még arra, hogy milyen nagy mellénnyel közölte velünk, ostoba választópolgárokkal, hogy itt egyedül ő a megoldás az országot emésztő gazdasági gondokra, sőt, ő maga az újkori Batthyány? Emlékszünk még a több emelet nagyságú Gyurcsányra, amely egy lakóépület oldaláról szemlélte népét? Ugye olvastuk már a kapcsolat.hu-n a Feri felé érkező ömlengő nyáladzásokat, amelyek csak megszólításban különböznek a Viktorhoz intézett imáktól? Na, akkor ugye látjuk már, hogy miért nem különbözik a két Vezér?

Orbán kormánya pofátlanabbul hazudik? Esetleg jobban leszarja a törvényeket, mint a Gyurcsányé?

Emlékszünk még a cinikus fasz megjegyzésekre, amelyek azt bizonygatták 2006-ban, hogy a Fidesz direkt vegyült el a zavargókkal, hogy megveressék magukat, így rossz fényben tüntetve fel a kormányt? Emlékszünk a rendőrök folyamatos mentegetésére, vagy a Mendóza-ügyre? Eszünkbe jut Szilvássy árnyékpolip mizériájára, amikor összehazudott egy fideszes magán-titkosszolgálatot?

Emlékszünk a nyilvánvalóan bűnös szocialista képviselők teljes érinthetetlenségére, és törvény előtti mentességére a Gyurcsány-korban? Azért arra a szintre még fel kell fejlődnie a NER-nek, hogy ugyanazzal a pofátlansággal bújtasson bűnösöket...

Gyurcsány kormánya gazdaságilag felelősségteljesebb volt, míg Orbán államosít, és építi a szocializmust?

Valóban? Feri azért elég szépen védte a 13. havi nyugdíjat, amely akár a szocialista pazarlás ikonja lehetne. A gazdasági közbeszéd még ennél is gázabb volt, Feri anno még nem kevesebbet ígért, minthogy a gazdasági válság majd szépen elkerül Magyarországot. Ők voltak azok, akik, a kereskedelemet és a fogyasztást visszavetették az ÁFA növelésével - azaz fogyasztók közvetlen megsarcolásával. Felelősebb gazdasági döntések csak később, a Bajnai era alatt születtek, de azért még ott is jogosan ráncolja a homlokát a jóember. A Bajnai kormány elmehet a picsába például a lakossági hitelezés rendkívül ostoba beszabályozásával, amely igazából azoknak az életét nehezíti csak, aki méglévő hitelből jobbra szeretne váltani.

Mi ebből az én konklúzióm?

Hogy ez kell a magyarnak. Olyan kormányok, amelyek hülyének néznek minket, és mint az ostoba gyereknek, úgy magyarázzák a sületlenségeket, hogy erre a szánalmasan szar lépésre mégis miért van szükség, hogy miért demokratikus dolog a nyugdíjpénzek ellopása, vagy járókelők letartóztatása, és a fogházban megverése. Atyáskodó barmok kellenek nekünk.

Megérdemeljük őket, mivel a Vezéreineket csoportokba gyűlve bálványozzuk. Még mindig van ember, aki azt hiszi, hogy ez a rendszer a nagy és gonosz diktatúra, míg a 2006-os emberverés, és az azt követő több éves cinikus hazudozás, meg a bűnös politikusok bújtatása a demokrácia netovábbja volt. És van ember, aki 2008-ban kommunista diktatúráról sikoltozott, most pedig elégedett, és büszke a Vezérre, aki államosít, és a leghülyébb munkásmozgalmi szarral eteti a jónépet.

Mi vagyunk a nép, az új rendszerek az igényeink szerint szerveződnek. A többség pedig  -  úgy néz ki - benne van az államosításban, és az alkotmánybíróság megbaszásában. Csakúgy, mint ahogy volt egy réteg amely helyeselte 2006-ban a "fasiszták" összeverését, illetve a fejlődést beszopató gazdasági lépéseket.

A piac - ez esetben a választók - kiadja az igényeit, és ez alapján fejlődnek ki a szolgáltatások - esetünkben a politikusok. A magyar nép pedig rendszeresen az autokrata, azon belül is inkább a szocialista/kommunista lépésekre tapsol, és hangosan fújjol a nagytőkére, a gazdasági realitásokra, illetve a demokratikus megoldásokra. A problémák megértése helyett inkább favorizáljuk az előregyártott magyarázatokat, amelyek elég ha logikusan hangzanak, igaznak már nem kell lenniük. A mentalitásunk nem rúgta le magáról Kádár elvtársat.

Így nem valami nehéz ilyen embereket hatalomra segíteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://szajtepo.blog.hu/api/trackback/id/tr422515565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2010.12.14. 17:12:02

Ez esetben azt kell mondanom, hogy talán mindenki jobban járt volna (Orbánék is!) ha a Bajnai kormány még pár évig elszöszmötöl.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2010.12.16. 15:08:49

@úriparaszt: Van benne valami, bár hozzátenném, hogy a Bajnai kormánynak pont annyi volt a szerepe, hogy egy rövid ideig stabilan tartsa a gazdaságot, ha tovább marad hatalmon, akkor nyilván hozzá kell nyúlnia kényesebb ügyekhez is, és akkor már nem biztos, hogy ilyen pozitív lenne az értékelése...

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2010.12.16. 19:49:40

@stark: Persze, én is úgy gondoltam, hogy elvégezhették volna a 'piszkos' munkát.
A (bevétel) növekedés, a gazdaság pörgetése lassú és kínkeserves folyamat, sokkal egyszerűbb (és fájdalmasabb) a nagyobb rendszerek hatékonyságának növelés, illetve a jóléti kiadások csökkentése. Mármint mondani egyszerű, kivitelezni piszkos nehéz lehet.
Sajnos és szkeptikus vagyok a vajákos ember terveit illetően, remélem laikusként teljesen rosszul látom és mégis valami jó sül ki belőle ;-)
süti beállítások módosítása