Előzmények:
A Jobbik
A zsidók

Most, hogy végre kiteljesedni látszik a Nemzeti Együttműködés Programja, kevés oly sátáni entitás létezik, mint a Patásördög maga. Jönnek az ellentmondásos, és a kevésbé szeretett intézkedések, az adók, amiket elméletben a nagy és gonosz megatársaságok fizetnek, gyakorlatilag mi. Aljas módon buzerálják a nyugdíjunkat, mert kell nekik a költségvetésbe, és még sorolhatnám. A Fidesz kezdi megutáltatni magát az ország egy részével. A másik része még kitart, mert még tart náluk a választási extázis.

Viszont mindig is voltak olyanok, akik a paranoiás őrjöngésig jutnak el, amikor a Fideszről van szó. A választások előtt nem sokkal mondtam egy amolyan tipikus, régi anti-Fidesz haveromnak, hogy a Fideszre fogok szavazni, leginkább azért, hogy ha meglesz a kétharmad, akkor nem kell egy Jobbiknak melléjük tenyészni. Ekkor meg lettem vádolva, hogy azért szavazok rájuk, mert igazából fideszes vagyok, mert "csak egy elvakult Fideszes szavaz a Fideszre".

És ez még egy nagyon enyhe, mondhatni baráti megjegyéz egy igazi fideszgyűlölő szájából. Mert a repertoár, oh boy, széles, mint a Brisbane folyó.

 

 

 

Ami ilyen széles.

 

 

 

 

 

A fanatikus fidesz-ellenző arról ismerkszik meg, hogy legyen szó bármilyen politikai környezetről, a Fideszt mindig a demokráciára, sőt magára az életre leselkedő egyetlen veszélynek tartja. Legyen a Fidesz ellenzéki, vagy kormányon, mindig a Fidesz akasztja meg az intézkedéseket, mindig a Fidesz az, aki miatt nem működik az ország. Hiába váltogatják egymást a halál tehetetlen Medgyessyk és Gyurcsányok, sosem éppen a hatalmon lévő párt (közismertebb nevén: MSZP) az, aki a hibás a bajokért, hanem kizárólag a Fidesz.

Az ilyen ember komolyan azt hiszi, hogy Orbán Viktor egy megállíthatatlan despota, egyfajta modern Hitler, aki minden óra minden percében teljhatalomra (vagy, ahogy a tipikus antifideszes írja: "tejhatalomra") tör, sőt önmagát megkoronázva vissza akarja hozni a királyságot. Nem érdekli, hogy a Viktor volt az az ember, aki anno a rendszerváltás előtt egész egzisztenciáját kockáztatta "ruszkik haza!" jellegű kijelentésével, nem ő csakis egy diktátor lehet, aki véres szájjal pusztítja a nemzetet.

A fideszfób továbba úgy kezeli a tényt, hogy a politikusok hazudnak, mintha az csak a Fideszre vonatkozna. Egy fideszes politikus hazugságára úgy mutogatnak, mintha a többi oldal soha, semmilyen formában még csak a hazugság közelébe sem jutna. Nem érdekli őket, hogy Gyurcsány Feri éppen azt mondta, hogy az ég igazából lila, és ő az Isten, nem, az le van ejtve. Viszont ha Navrasics azt merné mondani, hogy 9:05-kor érkezett a Parlamentbe, holott valójában 9:07-kor, akkor arra lecsapnának, mint légy a szarra, és már fenn is lenne a Piroslapok blogon, ahol bőszen kifejtik, a kommentelők és a szocdemmen is, hogy ilyen emberekre országot bízni nem lehet. És közben linkelgetnek ilyen buzi kis oldalakat a Facebookon. A legidegesítőbb, hogy az antifideszes semmivel sem jobb mint a szokásos antiszemita, vagy kommer. Egyszerűen nem képes beszélni másról, csak arról, hogy a Fidesz milyen szörnyen gonosz.

Az igazi fideszfób szemrebbenés nélkül idéz 1998-as, sőt 1990-es fideszes megnyilvánulásokat, és számon kéri a fideszes vezetőktől, hogy hogyhogy annyit változtozott a párt azóta, mintha erény lenne, ha egy párt 20 éven keresztül változatlanul ugyanazt a véleményt szajkózza, és teljesen ismeretlen lenne az, hogy párt esetleg néhány éven belül köpönyeget fordít. Mint az MSZP a 13. havi nyugdíj kérdésében.

Természetesen, a legtöbb fideszfób mögött általában megtalálhatjuk a kötelező pártbeállítottságot: MSZP-t, régebben még sok esetben SZDSZ-t. Még az, amelyik pártfüggetlennek hazudja vallja magát is előbb vagy utóbb megereszt egy olyan mondatot, amiből kiderül, hogy azért a Gyurcsány szerinte fasza volt, meg a Bajnai a legjobb fej, stb. Ha vitába keveredünk velük, mindenképpen Fidesz-rajongónak titulálnak minket, és persze, ostobának, és agymosottnak. Érdemi érve általában nincs, általában felemleget régi fideszes nyilatkozatokat, és valamit, amit a TV-ben látott pár hete, és egy fideszes mondta.

A fideszfóbok fővezére mára nem lett más, mint a közelmúlt fő balfasza, az egyszemélyes magyar kudarctörténet, Gyurcsány Ferenc, aki szerint itt már jön a narancsdiktatúra, és szabadságharcra buzdítja a népet. Ferink, amióta pártja hatalmasatt zakózott, visszamenekült a menthetetlen populizmusba, aki haragos szóval kéri számon Viktoron azt, amiben ő éppoly bűnös.

Tipikus idézetek:

"A fidesz 1998-ban be akarta vezetni a tandíjat. Akkor most meg kéne kérdezni a Viktátortól, hogy miért csináltak 2008-ban népszavazást ellene..."

"Egy ilyen sötét, agymosott fideszessel nincs miről beszélgetnem..."

"Viktor előbb-utóbb királlyá koronáztatja magát, már bevitette a koronát a Parlamentbe, most már csak idő kérdése..."

"A Fideszt nem érdekli más, mint a tejhatalom, annak érdekében bármit megtesz..."

"Na, megyek, felnézek a kapcsolat.hu-ra..."

A következő rész:

Az antiszemiták

A bejegyzés trackback címe:

https://szajtepo.blog.hu/api/trackback/id/tr822433199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.11.08. 21:13:17

Ezen most kellemeset mosolyogtam. Kösz! Jól esett.
süti beállítások módosítása