Forrás: Magyar Hírlap

Nemzetük legelképesztőbb bérfirkásza mesemondói babérokra tör. Gyönyörű "Pult alól" című cikkében ezzel a fantasztikus kis anekdotával szórakoztatja olvasóit:

 

Hogy világos legyen, leírok egy történetet. Természetesen név nélkül, mivel aki elmesélte, nyilvánosan nem vállalhatja, így a bizonyítás lehetetlen. Marad tehát a névtelenség, ám a történet igaz. Még az első Orbán-kormány idején, már a választási kampányban Magyarországra látogatott egy külföldi delegáció, és találkozott az MSZP egyik akkori prominensével. A külföldi delegáció hazájában szintén választásra készülődtek, és a vendég panaszkodott kicsit MSZP-s vendéglátójának, hogy rosszul áll a szénájuk odahaza. Mire az MSZP-s vendéglátó azt mondta neki: miért nem lármázzátok fel a külföldi sajtót és a külföldi kormányokat a kormányotok ellen? Az a legjobb taktika, azzal lehet választást nyerni. Mire a vendég megdöbbenve így válaszolt: De hát az hazaárulás!

 

Fantasztikus, egészen fantasztikus. Bayer Zsolt most elkezdett legendateremtői témakörben is működni, ugyanis ez a sztori teljesen urban legend szagú. Már a kezdés is: "aki elmesélte, nyilvánosan nem vállalhatja, így a bizonyítás lehetetlen. Marad tehát a névtelenség, ám a történet igaz."

Ez tipikusan az "egy barátom barátja" című érvelés, szóval lehet, hogy lófasz forrást nem bírok megnevezni, de ez igaz, higgyétek el, eskübecsszó...

Na persze. Bayer becsületét valahol Orbán Viktor farzsebében kell keresnünk, szóval az "ám a történet igaz" kijelentés annyira meggyőző, mint egy zöldre vestett kiszárított kutyaszar-darab, amit valaki kígyóuborkaként akar eladni.

A sztori többi része még gyengébb lábakon áll. Nincsnek nevek, csak "küldöldi delegáció" illetve "akkori prominensei". Persze, azért addig nem merünk elmenni, hogy konkrét neveket rakjunk ki, mert akkor már borul a sztori.

"Mire a vendég megdöbbenve így válaszolt: de hát az hazaárulás". Na ez a leggyönyörűbb pont. Szerintem a magyar politikusokon kívül nincs épelméjű ember Európában, aki hazaárulásként értékelné azt, hogy valaki a politikai ellenfeleit a külföldi médián keresztül támadja. Persze, az MSZP és a Fidesz a saját kis lövészárokharcában ezt mindig az ország legsötétebb elárulásaként értelmezi. Bayer most egy aktuálpolitikai véleményt (az MSZP hazaáruló, mert a külföldi médiának panaszkodik) szépen beilleszt egy kitalált történet kitalált szereplője szájába.

Bayer úrral közölném, hogy ez esetben baj van, mert Orbán Viktor 2003-ban hazaárulást követett el. A külföldhöz ment panaszra az akkori kormány ellen, ami - ahogy kedves Bayer elvtárs kifejtette - hazaárulás.

Megkövezéséről tessék gondoskodni.

A bejegyzés trackback címe:

https://szajtepo.blog.hu/api/trackback/id/tr292845170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nuphar · http://macoldasok.blog.hu 2011.04.21. 19:43:07

érdekes történet
nálam ma ez baszta ki a biztosítékot:
gazdasagiradio.hu/cikk/62732/
szóval a minimálbér alá esik az is ami van, nagyszerű lesz...

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2011.04.28. 15:31:11

@nuphar: Ó, persze, ez már szóba került, hogy szépen ki lesz húzva a jóváírás is... ugye ennyit az adócsökkentésről.

Csak nehogy elmondja nekik valaki, hogy úgy nagyon nem fog ám emelkedni a foglalkoztatottság, ha szétadózza magát az ország...

nuphar · http://macoldasok.blog.hu 2011.04.28. 23:19:10

a fekete munka kifizetődő lesz ismét, ott tisztán mindened megvan
mert egy bejelentett munkahely már semmit nem ér, csak lehúznak 100 oldalról
havi 80 nettóból lesz kb havi 65, vagy annyi sem, szép...
süti beállítások módosítása