A birka, ahogy béget...

2011.02.02. 17:08

Forrás: Origo

Tegnap lejárt a határidő amit a Vezér adott. Kiderült, hogy összesen 102 ezer ember gondolta úgy, hogy neki jobb lesz az MNYP megtartása. Ugyan zsarolás volt bőven, mégis, ennyien kiírták magukat a Nemzeti Együtműködés Rendszeréből.

A maradék 2,9 millió pénztártag visszaballagott az államiba. Észérvek nincsenek a lépések mögött, hanem egyszerű hit. A hit abban, hogy a Vezérrel jobb lesz. A hit egy ígéretben. A hit abban, hogy a politikus jobban vigyáz majd a pénzre, mint az alapkezelő.

"Ez a lépés kellett ahhoz, hogy megmentsük a nyugdíjrendszert" mondta Orbán Viktor. "Nem akarok vitázni, ez a vita eldőlt. Kár olyan benyomást kelteni, hogy ez megváltoztatható lenne, a magyar nyugdíjrendszer kétpilléres lesz"

Orbán Viktor 97%-ról beszél. Rosszul teszi. Teljesen elfogadhatatlan egy zsarolással és hazudozással teli rosszindulatú kampány után, hogy elfelejtse, hogy újabb tízezrek írtak jogfenntartó nyilatkozatot, miszterint ha elzavarják ezt a kormányt, ők igényt tartanak államosított javaikra, és bizonyára százezrek vannak, akik a fenyegetőzés hatására dobták a pénzüket a közösbe, illetve ott voltak azok is, akik a határidő groteszk rövidsége miatt lettek az állami rendszer tagjai. Orbán Viktor azt is kijelentette:

"Nem érdemes abban bízni, hogy az Alkotmánybíróság megváltoztatja az új rendszert, ezt nemcsak az alkotmányjoghoz konyító, hanem az új alkotmány megalkotásában részt vevő emberként is mondom"

Hát köszönjük. Tulajdonképpen közölte velünk a Vezér, hogy az alkotmány úgy fog változni, hogy az semmiképp sem lehet ezt eltörölni.

Hozzá kell tennem, hogy igen, van néhány ember, akinek jobban megéri az állami rendszer. Akik éveken belül mennek nyugdíjba, na, nekik mindenképpen megéri az államhoz menni.  Voltak akik tudták ezt, és ezért mentek az államiba. Millióknak viszont nem jó így, mégis mentek. Sajnos a nagy többség parancsra, vagy félelemből döntött.

A büdös nagy milliók viszont úgy döntöttek a pénzük felett, hogy lövésük sem volt arról, hogy mire jó a pénztár, hogyan működik, és mi a különbség az állami felosztó-kirovó, és a magánnyugdíjpénztárak között. Nem is lehetett esélyük a "kiegyensúlyozott tájékoztatásra", mert míg a kormány minden gond nélkül körülhazudta a pénztárakat, addig a pénztárak kevés lehetőséget kaptak, hogy védjék magukat.

Vakon lettünk itt vezetve, és a többség, mint a birka, ment a kijelölt irányba. Büszkén.

Pedig a megvezethetőségre nem célszerű büszkének lenni. Ahogy a pofátlanságra sem. Ezek olyan dolgok, amiket mind a kormánynak, mind pedig a kormány elkötelezett rajongóinak meg kéne végre tanulni.

A bejegyzés trackback címe:

https://szajtepo.blog.hu/api/trackback/id/tr702633860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása