Egy kurva vallomása

2011.01.12. 11:15

Forrás: Klubrádió

A Fidesszel az a legnagyobb probléma, hogy olyan, mint az MSZP a leggyurcsányibb korszakában, amikor pénzbírságot szabtak ki a képviselőkre, akik a Ferenc által kiadott ukázzal ellentétesen merészeltek szavazni a Parlamentben.

A Fidesz ugyanígy bepucsítást igényel a politikusaitól, dolgozzanak azok akárhol, az itteni, vagy az a európai parlamentben, esetleg az önkormányzatoknál. Szinte beteges, ahogy a dicsőséges kétharmad undorodik a véleménykülönbségtől, és képtelen beismerni, hogy akár egy párton belül is lehet, és kell hogy legyen hely több, akkár egymással ellentétes gondolatnak is. Csak a nagyon ostoba ember hiszi azt, hogy az egész párt, és az összes rájuk szavazónak mindenben egyet kéne értenie, és még ostobább az a politikus, aki létrehoz egy olyan állapotot a párton belül, ahol csakis az előre megírt szöveget lehet eldadogni a média előtt.

Persze, ha ez a fajta ostobaság jó volt Gyurcsányéknak, akkor éppen megfelelő lesz az új Vezérnek is.

Ilyen politikai környezetben nem is olyan meglepő, hogyha az egyébként értelmes, és szinte kifogástalan angolsággal beszélő Schöpflin György is lazán elkurvul. A Klubrádiónak tett nyilvatkozatában ugyanis egyetlen olyan gondolat nincs, amelyen ne éreznénk a Fidesz szokásos megmondóstábjának a keze munkáját. Csupán finomítva lett a szöveg,  úgy néz ki, hogy már lejárt a lemez, miszerint a magyar kormányt kritizáló külföldiek ballib bérencek, és az MSZP szabadította el őket.

Az új szlogen az, hogy magyarellenesek. Remélem Schöpflin nagyon jó fizetést kap, mert ha engem arra kényszerítenének, hogy így ribanckodjak a politikában, hát annak megkérném az árát. Persze, biztos, hogy ha keresünk, akkor találunk magyarellenes cikket is, hisz Európában mindenhol van szélsőjobb, esetleg nagyon paranoid szélsőbal. De azért próbáljuk már meg nem annyira hülyének nézni a kedves választópolgárt, hogy be akarjuk vele szopatni azt a nyilvánvaló hazugságot, hogy a gonosz külföldi csak azért bánt minket, mert magyarok merészelünk lenni! Ennél pofátlanabbul rájátszani a szavazók félelmeire nem nagyon lehet.

Hányingert keltő ez a pöffeszkedő hozzáállás. Úgy viselkedik a Fidesz, mint ha ők lennének a nagybetűs Magyarország, holott azért még a "magyar" kategóriában benne figyel tengernyi ember, akik nem részei a dicsőséges kétharmadnak, mégis a kormány az ő nevükben is beszél. Az teljes Fidesz garnitura meg a Párt nevében nyilatkozik, megfeledkezve arról, hogy minden párttagnak lehetnének saját gondolatai is, és magasról köpve arre a nyilvánvaló igazságra, hogy a Párt szolgálata nem egyenlő az ország szolgálatával.

A politikában a kurvát nagyon könnyű észrevenni, éppúgy, mint ahogy feltünőek az út szélén is. Egy politikai rendszernek viszont megvan az a sajátossága, hogy amikor bukik, és szedi a sátorfáját, akkor maga mögött hagyja a kurváit, akiket onnantól kezdve mindenki gyanakodva szemlél, pont úgy, mint a magát háziasszonynak kiadni próbáló ribancot, és a továbbiakban kérdéses, hogy bárki is szeretne ezentúl hozzájuk érni.

Ezt ajánlanám Schöpflin úr, és a többi hasonszőrű politikusunk figyelmébe.

A bejegyzés trackback címe:

https://szajtepo.blog.hu/api/trackback/id/tr22578427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Faculty 2011.01.12. 14:52:14

a politikusok nem beledolgozzák magukat az európai parlamentbe, hanem dolgoznak az európai parlamentbeN.
az hogy valaki ne tudjon írni, maradjon csak a köztársasági elnök privilégiuma.
süti beállítások módosítása