Führerstaat

2010.12.22. 16:13

Führerstaat, azaz a "vezéri állam" titulist kapta Magyarország ma a Die Welt című német magazintól. Persze, ez nem valami nagy dolog, ami miatt sírva kéne korbácsolnunk magunkat, hisz a németek hajlamosak kissé paranoiásan reagálni a diktatórikus mozdulatokra, bár ezért ugyan ki hibáztatná őket?

Meg különben is, ha a magyar lakosság ezt számon kérné a Vezéren, akkor Kósa egyszerűen csak elmagyarázná, hogy nem a Die Welt vezeti az országot, hanem a magyar kormány, és hogy a frankfurti fiatalemberek a Die Welt szerkesztőségében leszarják Magyarországot.

Meg gondolom emlékszünk arra, amikor a Welt meg a Spiege itt orrba-szájba fasisztázott a Magyar Gárda miatt, illetve valamelyikük sokkolta a fél országot a később "félrefordítottnak" titulált Kertész Imre interjúval? Mi a biztosíték arra, hogy ezúttal nem valami - széljobbos terminus technikussal élve - bérrettegésről van szó?

Nos, akkor sem, és most sem azért zörgött a haraszt, mert a németek rángatták. Fúj itt valamiféle szél is...

A magyarság körében erősödő fasiszta és antiszemita tendenciákkal azért röhögtették ki magukat annó, mert egy olyan csoport viselkedéséből következtettek erre, amely politikai kisebbség volt még azokban az időkben is, és még a választásokon is csodának számított a 15%-os eredményük. Most viszont a Welt kritikáját a kétharmados kormánypárt tevékenysége váltotta ki!

Nyilván erőteljes ostobaság egy törpeméretű politikai mozgalom egyenruhás masírozgatása miatt fasizmust kiáltani, de most a NER-re jogos-e a "Füherstaat" megnevezés?

Tegyük fel magunknak a kérdést, olyan országban élünk, ahol a politika próbál alázatot mutatni a választók felé, ahol abszolút nincs semmiféle nyoma személyi kultusznak, vagy tekintélyelvűségnek? Nincs hatalmi gőg? A politika nem próbálja kicsinálni a magánszférát? Az új médatörvényekkel is minden rendben van?

A Nemzeti Együttműködés rendszerébe nagyon sok minden bezavar. Nem tetszik nekik a magántőke, meg a tény, hogy magyar embernek lehet ekkora megtakarítása, amivel nem járul hozzá az állam töketlenkedéséhez működéséhez, ezért államosítani is akarják. A jegybanki függetlenséget a Vezér ugyan (elvben) támogatja, de sem neki, sem a dicső kétharmad többi részének nem tetszik a jegybank az orbáni ukáztól homlokegyenest ellenkező irányba mozduló monetáris politikája. Zavarja őket a túlságosan sokat magyarázó média, ezért fölérendelnek egy öttagú csoportot a saját pártkatonáikból, amely csoportnak hatalmában áll bármilyen médiumot tönkretenni anyagilag, illetve bezárni, ha ez előbbi nem lenne elég.

Komolyan, ezeket az embereket zavarja a szabadság. Ezek után, igazán nem lát rémeket, ha azt mondja, hogy itt egy tekitélyuralom épül. Az atyáskodó lenézés mindig is stílusa volt a magyar kormányoknak, most viszont mellé egy kétharmados uralmat is kapunk, amely lebontja az őt körülvevő jogállami korlátokat.

Valóban rendszert váltottunk 2010-ben. Csak éppen, már ahogy erre utaltam is, visszatértünk az előzőhöz. 

Éljen a Forradalom!

A bejegyzés trackback címe:

https://szajtepo.blog.hu/api/trackback/id/tr672532714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sikó kun 2010.12.22. 16:58:35

Őszintén szólva én még nem tudtam eldönteni, hogy jövőre "Éljen a Generalisszimusz"-t vagy "Heil Orbán"-t fogunk e majd mondani a (kötelező) felvonuláson. :D

Hundoc 2010.12.23. 17:11:53

@Mester Úr: Egyik sem. Hanem mint a MAGUS fantasy könyvekben, jó toroni obsorhoz (rabszolga) méltóan arccal a földre borulunk, szemünket sem vetjük az "uralkodóra és nemesi kasztjára". :D
Btw már nehezen tudom követni(mert annyi mindennel agyvérzés közeli állapotba hoz a kormány), de mi lesz a blogokkal?
Jövöre már blogspoton találunk meg stark?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.12.24. 00:19:27

"hisz a németek hajlamosak kissé paranoiásan reagálni a diktatórikus mozdulatokra"

Igazából nem a németek, hanem a zsidók, és nem a diktatórikus mozdulatokra, hanem a jobboldal mozdulataira.

Pl mit is mondtak 2006 okt 23ára? Igazából semmit. Az nem volt Führerstaat, a kommunizmus meg soha nem létezett, sem ott sem itt, úgyhogy természetes hogy idáig nem terjed ki az érzékenység.

Szóval függetlenül a kritika igazságtartalmától: a Die Weltnek bizony a kurva anyját!

Btw: a Jobbiknak sok köze sajnos nincs a fasizmushoz... És rohadtul nem jogos olyanokat bűnbaknak kikiáltani, uszítani ellenük, akik naponta vannak kitéve a terrornak.

Egyébként a fidesz kritikájával egyetértek.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2010.12.24. 00:43:57

@Hundoc: Kinézem belőlük. A végén Orbán meg a klikkje a Boszorkányerődben laknak majd, amit a Margitszigetre építenek, és még évezredekig uralkodnak fekete mágia segítségével. XDXDXD

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2010.12.24. 15:41:00

@Hundoc: Igazából van egy blogspotos Szájtépő, mert még régen oda írtunk, hát ha nagyon elfajulnak a dolgok, akkor oda kezdenek el írni.

Mellesleg, ha jól tudom, az egyemberes hobbiblogokra nem vonatkozik a törvény, csak a professzionális, szerkesztett blogokra (pl.: Mandíner, Török Gábor).
Magyarul csak az újságíróknak van kuss, a magánember még nyugodtan szidhatja a Vezért!

Hundoc 2010.12.24. 20:12:20

@stark: Ha jól emlékszem a nyáron még azt dobta ki első találatnak a google a "szájtépő"-re.
Ha azt nézed akkor pl. a Vastagbőrre is ráhúzhatják a lepedőt, ha akarják.
Aztán majd csak nézünk vmi gasztro-blogon a receptek közti anyázásokon. :D

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2010.12.25. 00:49:52

@TaTa86.:
"Igazából nem a németek, hanem a zsidók, és nem a diktatórikus mozdulatokra, hanem a jobboldal mozdulataira.

Pl mit is mondtak 2006 okt 23ára? Igazából semmit. Az nem volt Führerstaat, a kommunizmus meg soha nem létezett, sem ott sem itt, úgyhogy természetes hogy idáig nem terjed ki az érzékenység."

Jogos, bár hozzátenném, hogy nem csak a zsidók, a hétköznapi német is elég nehezen teszi túl magát, ha bármi olyan dologgal összefut, ami jobboldali, és diktatórikusan értelmezhető.

Bár eddig kevés némettel volt alkalmam beszélni, de eddig akárhányszor szóba került a jelenlétükben akármi a nácikkal kapcsolatban, azonnal kínosan érezték magukat, amikor meg viccelődni kezdem a holokauszttal - ugye, mivel az nekem szokásom - akkor meg úgy néztek rám, mintha azt ecseteltem volna nekik, hogy milyen fantasztikus éjszakát töltöttem az anyjukkal...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.12.25. 20:01:57

@stark: Gondolom társasága válogatja...

Én tapasztaltam/hallottam olyanról, hogy abszolút viccet csinálnak az egészből, meg olyanról is, hogy a tornasort már az Hitlerjugend újraéletszésének veszik.
(Igaz, itt hivatalos minőségében rettegett az igazgató, aztán lehet, hogy a törzshelyén meg megy a "fünf beir bitte" zikkáljozva...)

Btw: szerintem nem egészséges, hogy 65 év után így tekintenek a hk-ra. Pl mi van, ha valaki nálunk viccelődik Recskkel?
süti beállítások módosítása