Köszönöm, Rogán úr!

2010.12.09. 14:21

Nagyon, nagyon köszönöm, hogy segített tiszta vizet önteni a pohárba. Közölte velünk, ostoba plebs-szel, hogy a pénztárakban tárolt összeg, az igazából nem is magántulajdon, nem az embereké.

Köszönöm, mester, most megvilágosodtam, eddig ugyanis attól az őrült tévképzettől szenvedtem, hogy a magánnyugdíjpénztárakba rakott összeg az magántulajdon. Lehet, hogy a "magán" szó a nyugdíjpénztár nevében vezetett félre engem, meg még pár százezer honfitársamat.

Persze, értem én a logikát, azt a pénzt végig az állam (vagyis az APEH) folyósította a pénztáraknak, csakhát, a logika, az büdös.

Kedves Rogán elvtárs úr, legyen szíves akkor megmagyarázni, hogy egy magánpénztárban tartott összeg mi, ha nem magántulajdon!? Mert ha nem az, akkor állami tulajdonnak kéne lennie. Ismét körbejárnám a kérdést: mégis mi a bánatos lófaszt keres akkor magánpénztárakban?

A magyar kormány úgy gondolja talán, hogy az, amit 12 éve folyósítanak nyugdíj-előtakarékosságra, azt most már kutya kötelessége lenne a szemét, kapitalista önzésbe belezavarodott állampolgárnak visszafizetnie a közösbe, hiszen mivel az államtól kapta, már nem is az övé? Ennyire szerelmesek lettek az elvtársak az urak a visszamenőleg visszakövetelésbe? Már annak a pénznek a jogtulajdonát is megkérdőjelezik, amit teljesen törvényesen és ésszerűen adott át a mindenkor kormány a lakosságnak?

Esetleg minek a magántulajdoni jellegét szándékozik megkérdőjelezni legközelebb, mester? Mondjuk a lakástakarék-pénztárakra adott 30% állami támogatást szeretnék visszaigényelni egy pár évtizedre visszamenőleg? Mert az is hasolnóan került magánkézbe...

Vagy legközelebb talán az életbiztosítások éves díja egykoron adott, ugyancsak 30% adókedvezményt kéne visszafizetni olyan 1998-tól?

Szerényen megjegyezném továbbá, hogy eme büdös, és tipikusan NER-beli logika mentén akkor már sem a munkanélküli segélyek, sem a GYES, vagy a GYED, sem a családi pótlék, már nem számítanak magántulajdonnak, és ugyanezen érvelés mellett akár azokat is visszakövetelhetné az állam. Nyilván ilyet nem fognak tenni, csak felhívnám a tisztes állampolgár figyelmét, arra a zavaró kis tényre, hogy ennyire hülyének néz minket a fülkeforradalmi kormány. Szerintük még annak az egyszerű logikának a felfogására sem vagyunk képesek, hogy ha a magántőkének átadott nyugdíjtranszfer nem magántulajdon, akkor a többi transzfer sem lehet az.

Ez az okfejtés pedig egy bődületes hülyeség, amely semmilyen formában nem igaz, és nem lehet legitim oka egy államosításnak.

Viszont az a szörnyű, elképesztően elkeserítő, és kétségbeesésre okot adó igazság, hogy van jó pár százezer, vagy akár több, mint egy millió ember, akik, tudatlanságukból kifolyólag, tényleg képtelenek észrevenni ennek az érvelésnek a münchauseni lódításait. Sőt, mi több, egyetértően bólogatnak, alig várva, hogy több, mint évtizedes megtakarításaikat átadhassák imádott Vezérüknek.

Ahogy Szókratész is mondta, egyetlen gonosz van a világon, és ez pedig a tudatlanság.

A bejegyzés trackback címe:

https://szajtepo.blog.hu/api/trackback/id/tr812504403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

asola 2010.12.09. 20:52:31

A Rogán lealázta magát a Papagájkommandós Szíjjártó szintjére.

Hundoc 2010.12.10. 02:58:38

Thumbs up. Majd lesz katt a gombra is. :)
Hogy ennyire hülye legyen ez az "ember"(a politikusi mivolta miatt az idézőjel :D)?! Ezzel a logikával pl. én is mondhatnám, hogy engem mint adófizetőt is megillet a közpénzekből számukra vett/bérelt luxusautó, ezért holnaptól kérem, hogy engem is azzal furikáztassanak a munkahelyre oda-vissza. Ráadásul ha a kormány kommunikációját veszem alapul akkor nem is kérem, hanem parancsolom. Vagy nem fizetek adót. :D

д · http://www.hovane.blogspot.com/ 2010.12.10. 10:59:01

ugyan... senki sem gondolja komolyan, amit ez a p*csfej mondott, még maguk sem; csak meg kell valahogy magyarázni ezt a hülyeséget.

olvastam valahol: amikor kevés a kenyér, sok a cirkusz...
süti beállítások módosítása