Charlie the unicorn

2010.09.16. 16:41

A videó, amiből a bejegyzés címe született: Youtube

Forrás: Index

Megint gonosz zsidók lettek elkapva szervkereskedelem gyanújával. Jómódú izraeliekbe ültették ugyanis szegény sorsú románok és brazilok veséit dél-afrikai sebészek. Eredetileg ugyan izraeliek kapták izraeliek veséjét, csakhogy a románok és a brazilok eladták a szerveiket 4600 euróért, még az izraeliek csak 15 ezerért voltak erre hajlandók.

Hallottunk már ilyenekről, az USA-ban rabbikat is letartóztattak szervkereskedelem miatt. Nem új a sztori. A latin-amerikaiak a drogkereskedelemben a fő maffiózók, a balkániak az embercsempészetben, meg a kurvák futtatásában, a zsidó maffiózók meg szervekkel kereskednek - mert bizony ez bűnszövetkezetben elkövetett, elég durva törvénysértés. Ugyanis Irán kivételével mindenhol tilos pénzért szervet felajánlani. Kínában meg állítólag a kivégzettek szerveit használják fel, ami szerintem nem annyira gáz dolog. A vérző szívű emberjogi aktivisták bizonyára másképp gondolják, mert valahogy kiharcolták, hogy Kína aláírja 2007-ben ennek a tilalmát - bár azt nem mondták meg a kínai elvtársak, hogy mikortól lép ez a tilalom érvénybe.

A szervek pénzre válthatóságának tilalma pedig egy dolog miatt van: hogy a gazdagok ne vásárolják fel bagóért a szegény sorsúak szerveit, ergó, ne zsákmányolhassák ki őket galád módon. Önkéntesen nem vérrokonnak felajánlani csak akkor lehet, ha mindenféle okiratban égre-földre megesküszöl, hogy ingyen, szívjóságból adsz szervet, és majd a Semmelweis Egyetem Etikai Bizottsága eldönti, hogy hisz-e neked vagy sem. Legalábbis itt Magyarországon.

Azért felvetődik a kérdés, hogy ha valaki elég gazdag, mi a halálért ne jutalmazhatná meg azt a személyt, akitől tulajdonképpen az új életét kapta? Nyilván, mivel egy élődonoros szervátültetés nagyon kockázatos, 4-5000 euró aprópénz ezért. De talán még 15 ezer is. Viszont ugyan miért ne lehetne azt csinálni, hogy szia, mivel megmentetted az életem, hadd adjam oda ezt neked? Nyilván egy csekk, vagy egy vastag köteg készpénz nem egyenértékű egy egészséges vesével, vagy májjal, de egy hátrányos helyzetű ember esetében akár életmentő lehet egy nagyobb pénzösszeg - éppúgy, ahogy a gazdagabb, de beteg embernek a vese.

Nyilván, ha legalizálnánk a szervek adásvételét, az nem működhetne szabadpiaci szinten. Egyrészt, bizony, árat kéne minimalizálni. Ne lehessen olyat csinálni, hogy 2-300 ezer forintért megveszem a csóringer máját, holott az jóval többet is ér nekem. Szervek vásárlása legyen egy magas költségű kiváltság, hiszen ha egy vadidegen kockáztatja érted az életét, akkor azért már fizess is rendesen. Éppúgy, ahogy az ember ingatlan tulajdonjogot, vagy gépjárművet adományoz, itt is jöjjön egy ügyvéd, kössenek szerződést, és fizessenek utána illetéket. Nyilván akkor is működnének illegalitásban szervkereskedők, csak az államnak eggyel több oka lenne üldözni őket: ugyanis a monopolhelyzetét veszélyeztetnék ezen a kissé különös piacon.

Nyilván ennek megint ott az erkölcsi hátulütője: a gazdagok megvásárolhatnák az életüket, a szegények nem, mivel nincs rá lóvéjuk. Dehát ez mindig is így volt. Kétségünk ne legyen affelől, hogy a rózsadombi limuzinos arc nem a SZOTE klinikáin részesül műtétben, hanem mondjuk egy magánkórházban, súlyos pénzekért, négyszer olyan jó ellátással. De affelől se legyen kétségünk, hogy az emberek inkább adják a veséjüket egy rokonuknak ingyen, mint egy 80.000 eurót lengető újgazdagnak.

Meg ne feledjük el, hogy azt bármely gazdag arc megteheti, hogy a szervdonorának átnyújt már millió forintot, és a hatóságok kérdésre csak azt mondja, hogy "Ááá, nagyon jó viszonyban vagyuk a szervátültetés óta, csupán kölcsön adtam a pénzt, majd visszafizeti, amint talpra áll anyagilag". Mit tud erre a rendőrség mondani? Hogy nem csinálhat a kedves újgazdag úriember a pénzével azt amit akar? Kellő megállapodással, illetve ha mindkét fél ragaszkodik az előre megbeszélt sztorihoz, akkor így is ki lehet kerülni a tövényt, már ha annak egyáltalán a tudomására jut a megegyezés.

Nyilván soha nem lesz ebben a témában teljes erkölcsi tisztaság, hiszen vannak olyan vallások, ahol szervet átültetni bűn. Vannak akiknél, nem. Van aki nem fogadná el egy gyilkos veséjét, van aki meg leszarja, hogy kitől van, csak ültessék már be a haldokló 12 éves gyerekébe. Az sem mindegy, hogy ha eladod a vesédet jó pénzért, akkor meg vagy lőve, mert ha esetleg akármelyi szerettednek szüksége lesz rá, már nem leszel képes neki adni. Egy életen át verheti az ilyen után az ember a fejét a falba.

Nyilván egy ilyen mocskos biznisz mindig hemzsegni fog a bűnözőktől,  akik a szegényeken élősködnek, de nem lehet, hogy okosabb ötlet lenne adni egy legális alternatívát? Mert mindig lesz olyan ember, aki hajlandó eladni a szervét, és mindig lesz, aki fizetni fog érte, a tövénynek akár tetszik, akár nem.

A bejegyzés trackback címe:

https://szajtepo.blog.hu/api/trackback/id/tr302300867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.09.16. 17:29:59

Ez kb. olyan, mint a harmadik világbeli béranyaság. Nevezetesen, hogy indiai nők hordják ki gazdag amerikaiak gyermekeit. De pl. a hajhosszabbításhoz használatos póthajak közül is az indiait ajánlják, mert ott a nők nem roncsolják a hajukat samponnal, egyéb kemikáliákkal.

BTW zsidóknál a kóserség ilyenre is kiterjed? Mármint ortodox izraeli vs. Iliu román földműves veséje.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2010.09.16. 18:20:11

"BTW zsidóknál a kóserség ilyenre is kiterjed? Mármint ortodox izraeli vs. Iliu román földműves veséje."

Na hallod, most nagyon megfogtál. Egy rabbit kéne erről megkérdezni...

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.09.16. 18:24:17

@stark: Érted, mert most román valszeg ette egész életében a csorbát, meg a húst tejjel, meg mittomén. És akkor a mája vagy a veséje landol egy haláláig tisztaságra törekvő egyedben.... Én ilyen szituban lehet úgy csinálnék, mintha megtudnám, hogy belémkúszott az alien-lárva: elő a Rambo-kést, azt kórházból kiverni a garanciás cserét.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2010.09.16. 19:05:11

"Én ilyen szituban lehet úgy csinálnék, mintha megtudnám, hogy belémkúszott az alien-lárva"

Ezen a mondaton kb. 4 percig sírva röhögtem.:D

Ahogy a bejegyzésben említettem, vallási okok is állnak e téma mögött. Lehet egy-két izraeli kiakadna, ha megtudná hogy gój románok és brazilok veséjét kapja. Bár az is lehet, hogy mind tudták, csak épp eléggé haldokoltak ahhoz, hogy ne érdekelje őket. Biztos hosszabban böjtölnek azóta is.:D

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.09.16. 19:09:09

@stark: Gój román az haggyán. De mivan a gój motorossal???
Emberünk egyszercsak beszerez egy Harley-t és tervezgetni kezdi az utazást Etelközbe?

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2010.09.16. 19:13:18

Vagy gondold el, a rabbi kisfia a szervátültetés után hirtelen megkívánja a sertést, és elkezd kurucinfó olvasni.:D

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.09.16. 19:19:26

@stark: Nevicceljé! Minimum Novák-dumbó sajtósának jelentkezik. Minimum!

Charlie-videó nagyon beteg, amúgy. 3 éve találtuk vizsgaidőszak közepén. Olyankor hasonlítottunk a heveny ivászat közepette levő egyedekre: már azon is sírva röhögünk, hogy egyikünk behajlítja az ujját. :/ ;D

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.09.16. 19:21:38

Brazil esetén meg felvirágoztatja az izraeli focit. Ha meg nincs olyan, megteremti és bejuttatja a vb-be.

Jaj, ez már fáj! Nem rontom tovább a blog színvonalát.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2010.09.16. 19:25:11

@neccharisnyás útonálló: Nem gond, a blog úgy is eléggé szenved most a lemészárlás óta...:D
süti beállítások módosítása