Magyarországon a védőoltás olyan dolog, hogy bizony kötelező. Nem véletlen ez a szigor, ugyanis nemrég sok, nem teljesen fejletlen és ágról szakadt európai országban kitört a kanyarójárvány, több ember életét követelve. Az ok nem volt más, mint a kötelező oltások elhanyagolása. A helyzet a szomszédos Ukrajnában a legsúlyosabb, de szerencsére  Magyarországon nem regisztráltak fertőzöttet már több, mint egy évtizede, méghozzá pont a szigorúan beadatott védőoltások miatt. Ezen a téren az állami szabályozás tartósan jó, megfelelő szinten biztosítja a lakosság egészségét. 

Persze, nincs jól működő rendszer kritikusok nélkül. Van kicsiny hazánkban egy kicsiny csoport, az "Oltáskritikus Életvédők Szövetsége". A vezetőjük Labant Csaba, egy igen érdekes figura. A Youtuberól azt is megtudtam, hogy zenélget is (nem túl jól). Ő, és a csoportja abban hisznek, hogy az oltások valójában mérgek, az ÁNTSZ, és a világ összes állami és magán egészségügyi szervezete, drákói, zsarnoki szervezetek, amelyek valamely ismeretlen okból, előre megfontolt szándékkal mérgezik velük a lakosságot (csecsemőkortól). Így beteggé tesznek minket egész életünkre, hogy aztán az orvosok és a gyógyszergyártók profitáljanak rajtunk.

Mert ugye egyébként soha nem lennénk betegek.

A szervezet szinte egyetlen állítása sem állja meg a helyét tudományosan. Ha ezt a szemükre vetjük, kijelentik, hogy persze, mert az egész világot sötétségben tartja az orvos- és gyógyszermaffia, manipulálják a híreket, és a befolyásuk már magába húzta az egész tudományos életet is. Ennek az eszelős kompániának az a célja, hogy mindenkit lebeszéljenek a védőoltásokról, szülőket bátorítanak arra, hogy gyerekeik beoltását tagadják meg. Ennek a veszélyeit felesleges részleteznem, miután tudjuk, hogy mi történik olyan országokban, ahol az oltásokat nem veszik komolyan.

A Facebook profiljuk megrázó látvány, az őrület folyik végig a monitoron. Tapasztalatból tudom, hogy nem érdemes odamenni, és kérdéseket feltenni az állításaik tudományos hátteréről, illetve megkérdezni, hogy az egész orvos-összeesküvésre tudnak-e bizonyítékot adni, ugyanis Labant Csaba szépen törli az ellentmondó hozzászólásokat, és kitiltja a kommentelőt. Nem régen szánalmas indoklással (amiben a méreginjekció és a hatalmi érdek szó is szerepel) megvádol minden ellentmondót, hogy ők valójában a gyógyszermaffia ügynökei.

Idézem:
"Az utóbbi napokban provokátorok falkája intézett összehangolt támadást oltáskritikus oldalunk ellen. Egyidőben tucatnyian kezdtek sértegető hangnemben kommentelgetni több cikk alatt is. Napokig álltuk a sarat, de folyamatosan újabbak csatlakoztak hozzájuk, akik kötekedtek, mocskolódtak – adatlapjaik alapján jellemzően gyógyszerészek, akadémikusok, tudósok – látható módon azzal a stratégiával, hogy tönkretegyék az oldalt, lejárassák, nevetségessé tegyék mozgalmunkat. Egyértelmű jelei voltak, hogy szervezetten és fegyvert, paripát (időt, energiát) nem kímélve, tehát nyilván valahonnan szponzorálva lépnek fel. Megtévesztő módon, meghamisítva idézgették egyes idegen nyelvű cikkek mondandóját, valamint valótlan adatokat tartalmazó, angol nyelvű cikkeket linkeltek be - arcátlan, sértegető megjegyzések közepette.
Nyilvánvaló céljuk a kapacitásunk lekötése a folytonos csúsztatásaikra kénytelen adandó újabb és újabb cáfolatokkal, ezért muszáj voltunk letiltani őket."

A teljes kirohanás itt olvasható. Ne tévesszen meg a pofátlan hazudozás senkit, konkrétan a legtöbben nagyon udvariasan kértek bizonyítékot - többek közt én is - de néhány lehülyézés, és az őrület emlegetése is előfordult, ordenáré sértegetés semmiképpen sem. De azt hiszem megtanultam, hogy közveszélyes őrültek oldalán kommentelés után nyomjak egy Print Screent.

Hasznos információ, hogy Labant Csapa futtat egy másik csoportot is, méghozzá a Vegyifelhőmentes Magyarországért szervezetet is. Aki nem tudná, ők a "chemtrail-összeesküvés" hívei, akik úgy hiszik, hogy a repülőgépek kondenzcsíkjai valójában halálos méregfelhők, amivel az emberiséget akarják a világ titkos irányítói mérgezni, pusztítani.
Igen, a repülők kondenzcsíkja, mint tömegpusztító fegyver. 

Hogy hogyan is jön ez a fideszes médiához?

Úgy, hogy a HírTV Gyógyhír című egészségügyi magazinja szerepeltette a semmiféle idevágó végzettséggel nem rendelkező, laikus, az állami egészségügyi szerveket, és a repülőket használó cégeket mérgezéssel, gyerekrablással, gyilkossági kísérlettel, és gyilkossággal vádoló Labant Csabát, aki annak ellenére, hogy nem szakember, véleményével uralta a műsort, a műsor kicsengése egyértelműen az oltáselleneseknek kedvez, nyilvánvaló hazugságokat tartalmaz. Alig kapott szerepet szakértő vélemény, ami meg megjelent, az kíméletlenül össze lett vágva, eléggé az oltásellenes oldal védelmében. Aki nem hiszi, az megnézheti itt.
A nagyrészt tudósokból álló Szkeptikus Társaság ma nyilvános levélben tiltakozott a műsornál, felhívva a figyelmet a hazugságokra, a félretájékoztatásra, és a riport manipulatív megvágására, továbbá a Labant által terjesztett téveszmék veszélyeire, és felkérik a HírTv-t, hogy korrigálják a tévedéseket és csúsztatásokat.

Először is mondjuk beszélgethetnénk arról, hogy mégis akkor pontosan mit is értett a médiatörvény a "kiegyensúlyozott tájékoztatás" alatt? Nagyon-nagyon remélem, hogy nem ezt, mert ehhez képest még a Kuruc.info egy a Yom-Kippur-i háborúról szóló írása is elfogulatlan.
Másodszor még felhozhatnánk, hogy egy főként híradással foglalkozó csatorna mégis hogy engedheti meg magának, hogy egyértelműen leellenőrizhető hazugságokat - amelyek tényleges, középiskolás műveltséggel ismeretes tudományos tényeknek mondanak ellent - csak így, ekkora támogatással leadjanak?
Harmadszor azért úgy megkérdezném, az egészségügyi államtitkárnak mégis mi a véleménye erről az elég kormányközeli médiumban leadott műsorról, és a benne elhangzottakról?
Negyedszerre, és utoljára meg elgondolkodtató, hogy tulajdonképpen milyen szinten van rendben, hogy egyértelműen közveszélyes cselekményekre buzdítsuk polgártársainkat, és ha megengedhető ez a jelenlegi törvények szerint, akkor mégis miért?

A HírTV részéről ez borzalmas blama, ha hisznek ennek az eszelősnek, akkor azért, ha nem hisznek neki, csak utánajárás nélkül leadták a műsort, akkor azért.

A Szkeptikus Társaság helyreigazítást követel, és a csatorna előtt egy olyan választás áll, ami épelméjű embernek nem lehet nehéz: az évszázados tudományos fejlődésből eredő tények, az állami regulák, és a kormány saját szabályozása mellé áll, vagy egy csapat őrült mellé, akik szerint a repülők, az orvosok, és az ÁNTSZ egymással összejátszva az életünkre tör?

A bejegyzés trackback címe:

https://szajtepo.blog.hu/api/trackback/id/tr144781218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

épészmérnök 2012.09.22. 15:28:02

Ez a fidesz fősodor. Lebutítani a lakosságot. A tudományt, a kutatást hitelteleníteni. Mindent relativizálni. Ráadásul groteszk módon a kvantumelméletre hivatkozva. Hiszen, ha az észlelésünk szubjektív, akkor nincs értelme objektív állításokra törekedni.
Ez visszatérés a kőkorszakba.
Nem magyar jelenség, de máshol marginális. A fidesznek viszont jól jön, hiszen szómágiából élnek.
Vitatkoztam én is már nem egy jóindulatú, jóhiszemű ismerőssel, "alternatív terapeutákkal", akik ugyanezt az oltásellenes mantrát nyomták a Facebook-on. Azt hiszik, hogy amiért a weben akármire (és annak az ellenkezőjére) találnak tudományosnak látszó "bizonyító" cikkeket, ezzel ők is tudományosak lettek. A tudományos módszertanról fogalmuk sincs.

dobzse.laci 2012.09.24. 06:11:51

"elgondolkodtató, hogy tulajdonképpen milyen szinten van rendben, hogy egyértelműen közveszélyes cselekményekre buzdítsuk polgártársainkat"

Ilyet mintha már láttunk volna 6 éve a hírtv-től, akkor sem lett következménye.
süti beállítások módosítása