Források:
Átvilágítják a nyugdíjpénztárakat (fn.hu)
Bokros: Ez egy színtiszta bosszúhadjárat (index.hu)
Parlament előtt a pénztárak ellenőrzéséről szóló törvényjavaslat (MTI)

A győzelem már ki lett hírdetve. Hurrá, mint ahogy azt már közöltem, Orbán diadalt ült a 97%-os nyugdíjgyőzelem felett, és ma beszédet is intézett a néphez amiben közölt sok-sok triviális dolgot, amit már a választások óta ismételget.

A miniszterelnök hátralépett, a showman előre. Miközben pátosszal teli beszédét elmondja, Selmeczi Gabriella ismét ráugrik a pénztárakra.

A tisztességes ember a győzelem után hátralép, és learatja a babérokat, aki tisztességtelenül játszik, annak még meg kell tenni egy fontos lépést, mielőtt még a zsetont beváltaná. Meg kell indokolnia, hogy miért neki van igaza. Ki tudja, miért fontos ez neki. A saját lelkiismeretét csitítgatja, vagy attól fél, hogy egyszer kiderül az egész, és most alibi kell, egy igaz ok, amivel az egész aljasság magyarázható?

A Fidesz is most ilyen magyarázatra készül. Aljas és otromba eszközökkel szaladtak neki a privát nyugdíjrendszernek. Hazudtak, fenyegettek. Most, hogy ocsmány mód legázoltak egy védtelen ellenfelet, és vagy 2500, nehezen összespórolt milliárdot kicsaltak az adófizetőktől az ő kis kádárista piramis-játékukba, most jött el az idő, hogy megmagyarázzák, hogy miért volt teljesen oké, sőt hősies dolog ilyen mocskos módon pénzt szerezni.

A nyugdíjpénztárak átvilágításánál fognak találni valamit. Tök mindegy, hogy szinte biztosan nincs ott semmi. Lesz ott valami. Majd amikor csak áron alul tudják a részvényeket értékesíteni, na akkor majd "kiderül", és akkor a hiányzó százmilliárdokat majd rákenik a magán-nyugíjpénztárakra.

Igen, ha kell, hazudni fognak. Sőt, most már hazudniuk kell, mert már annyit kamuztak, hogy az igazat már gáz lenne bevallani. Most már nem elégedhetnek meg kevesebbel, mint hogy kizsigereljék a pénztárakat, mert azok ellenálni merészeltek. A tagokat már megfenyegették, lealázták, eldöntötték, hogy a nyugdíjtőzsézők már kiírták magukat a közösségből. Itt az ideje az intézménynek alávágni. Ezért tartják fenn a 14 hónapos tőkeelvonást. Ezért csökkentették le törvényileg a működési költségeket annyira, hogy a működés szinte lehetetlen legyen. Most jön el az idő, hogy az egész intézményt besározzák. Nem mintha eddig nem azt tették volna, tessék felnézni a Fidesz.hu-ra, és ott meg is tudhatjuk, hogy az MNYP-k igazából az MSZP fejőstehenei, és a gonosz szocialisták talicskával hordják ki belőle a pénzt.

A "bűn", amit majd találnak, az majd csak a hab lesz a tortán. A kegyelemdöfés. És tök mindegy, milyen átlátszót hazudjanak majd, a birkák hinni fognak neki.

A választás szabadsága, és a pénzügyi szabadság nem azért fog meghalni, mert a kormány kényszeríti, hanem azért, mert a többség így akarja.

A bejegyzés trackback címe:

https://szajtepo.blog.hu/api/trackback/id/tr762644790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nuphar · http://macoldasok.blog.hu 2011.02.07. 20:51:45

annyira szánalmas...de egyben dühítő is...

nincs kedve valakinek Hollandiába költözni? indulás bármikor, de inkább azonnal

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2011.02.08. 14:02:46

Igazából egy-két hónapon belül lehet én külföldön, határozatlan helyen találom majd magam. Egyrészt kell a munka, másrészt, ebből az egészből kezd egy kicsit elegem lenni, lehet jobban teszem, ha egy fél évre távozom...

nuphar · http://macoldasok.blog.hu 2011.02.10. 17:23:31

jól teszed ha meg van rá a lehetőséged! azért az írást remélem nem hagyod abba, főleg így ha két külön világot tudsz majd összehasonlítani a saját bőrödön érzett tapasztalatok alapján
sok sikert kintre, és kitartást!

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2011.02.14. 14:23:24

@nuphar: Hát, most úgy néz ki, hogy a hasamat beborító első és másodfokú égések kicsit eltolják a külföldre utazást.

Legközelebb sokkal óvatosabb leszek egy tál forró levessel.

nuphar · http://macoldasok.blog.hu 2011.02.17. 23:51:37

@stark: sajnálom, hogy egy ilyen baleset miatt nem tudsz menni, jobbulást!
süti beállítások módosítása