Na, hát ezért ne!

2011.04.28. 14:42

Források:
szijjartopeter.hu
Szebb jövőt a cigányoknak, de milyet? (Véleményvezér)

Videók:
A gyöngyöspatai verekedés:

Az Index interjú a faluban nem sokkal a verekedés után:

Először is, elnézést kérnék a traumáért, én sem tudtam, hogy létezik szijjartopeter.hu, aminek fejlécén egy erősen balra dőlő Szíjjártó Péter található, de most, hogy megtaláltam, muszáj volt linkelni, mert releváns.

Másodszor, hadd idézzem fel azt, hogy miért is van ellenérzésem az ellen, hogy mindenféle egyenruhások önmagukat polgárőrként előadva önkéntesen rendet tegyenek. Nevezetesen az, hogy - ahogy már kifejtettem - sok embert inkább motivál az, hogy rühelli az összes cigányt A-tól Z-ig, mint hogy ténylegesen közrendet akarjon fenntartani. Persze, nehéz a közrendért aggódó polgárt, és a tettrekész, önbíráskodni vágyó rasszistát szétválasztani.

Mondjuk az, hogy valaki fekete egyenruhában masírozva rohadtcigányozik, na az már alapból segít egy kicsit.

Mindenesetre az, hogy mindenféle jöttment saját elhatározásból elkezdjen  közrendet fenntartani, na az nem elfogadható. Egyszerűen azért, mert a jöttmentneknek megvan az a tulajdonsága, hogy nem mind feddhetetlen személyek. Mondjuk úgy, hogy nem biztos, hogy egy igaz, nemes lelkű magyar vitézt kapunk, ha egy Véderőst, vagy egy Gárdistát állítunk az utcasarokra, hanem mondjuk valakit, aki, nem is tudom, részegen az út közepén hugyozik, aztán meg beleköt a cigányokba.

Többek közt az ilyenek miatt nem elfogadható az ilyen fajta rendfenntartás. Még akkor sem, ha a helyiek örülnek neki, meg kérik, mert hát kérem, attól még hogy valami egy bizonyos rétegben népszerű, az nem biztos, hogy jó. Elvégre voltak olyanok, akik ugyanígy örültek, amikor a gonosz fasiszta dúlásnak véget vetettek azok a kedves szláv fiatalemberek onnan keletről - de ettől a szovjet megszállás még nem lett fasza dolog.

Harmadszorra, azért nem szabad ilyesmit megengedni, mert - amint azt a mellékelt ábra mutatja - önveszélyes. Ugyanis a cigányságban sajnos bőven befigyelnek olyan antiszociális elemek, akik képtelenek a normális emberi társadalom keretein belül reagálni egy hétköznapi szituációra. Mondjuk arra, hogy valaki részegen beléjük köt. Az ilyen arcok kőprimitív módon reagálnak a legkisebb atrocitásra is. Magyarul ütnek, vernek, mint valami ősember. Ebből lett tragédia Olaszliszkán, és ez a mentalitás okozott bajt most Gyöngyöspatán. Nekik nem gáz tömegesen letámadni egy pár embert, és abba, hogy mi lesz, ha véletlen megölnek valakit, egy percig sem gondolnak bele. Éppen ezért  mindenki érdekében rohadt fontos, hogy ilyen emberek közelében ne mászkáljanak szervezett csoportokban balhéra vágyó rasszisták.

Negyedszer, nos egészen egyszerűen azért gáz bármilyen Véderő, meg hasonló formáció jelenléte, mert nagyon ritka eset az, amikor különbül viselkednek, mint azok a bűnözéssel foglalkozó cigányok, akik ellen minket meg akarnak védeni. Bennük is ugyanúgy megvan a kedv egy jó kis balhéhoz, és nekik sem gáz tök részegen igénytelenkedni az utcán. Amikor meg csoportosan felvonulnak, rohadtcigányozva, mellé verve egy-két "fehérmagyarország"-ot, na az nem kevésbé idegesítő, mint a "Há' testvír, van egy százasod?"

Az Index videóján látványosan gyönyörű, ahogy mindkét fél mártírkodik. A Véderős bácsi száz cigányt, és békésen sétáló egyenruhásokat emleget, a cigányok meg pisztolyt, és aljas, gonosz arccal támadó fasisztákat. Mindkettő egyformán vállalhatatlan hazudozás.

Már maga a józan ész is azt diktálja, hogy ha van két minősíthetetlen viselkedésű csoportunk, akik nem kedvelik egymást, na, akkor semmiképp se legyenek összeeresztve.

Ötödször: ilyen egy igazán töketlen kormány. Az hogy helyettük egy amerikai aktivista lép - még ha talán egy kicsit eltúlzott, "hiszterolib" lépés is volt "kimenteni" a romákat - pont  annyira volt égő, hogy valami nagyon nagy hülyeséget kelljen ráhazudni (lásd.: a fenti Szíjjártó link). Pintér Sándor udvariassági látogatásán kívül semmi másra nem futotta nagy, büszke, és erős kormányunktól, ám most megin jönni fog a hatalmas arcozás, meg az isteni kinyilatkoztatás arról, hogy mi merre hány méter. Megint úgy fognak csinálni, mint akik tökéletesen uralják a helyzetet, holott addig nem mertek konkrétan lépni, amíg valakinek a vére a betonra nem freccsent.

Hatodszor: marha jó, ahogy az MSZP és az LMP azonnal védelmébe vette a cigányokat, illetve a Jobbik az egyenruhás csürhét. A Fidesz meg csak zavartan mosolyogva pislogott, mint a kiskutyus a kaki mellett, érdemi reakcióra képtelenül.

A politikusaink úgy látszik nem bírnak egy épelméjű nyilatkozatot kiadni a cigányság helyzetéről. Vagy kizárólag a cigányokat teszik felelőssé a helyzetért, vagy mindenkit, csak a cigányokat nem. Nem tűnt fel senkinek, hogy ez a két hozzáállás sehová nem vezetett az elmúlt 20 évben?

Hetedszer: Minden komolyabb etnikai konfliktusnak kezdődni kell valahol. Nagyon fontos lenne, hogy pont Gyöngyöspata legyen az a hely? Az is, hogy egyáltalán elkezdődjön egy komolyabb konflikus? Nem lenne jobb, ha a dicsőséges kétharmad véget vetne az öndícsérgető buliknak, meg a nagy csinnadrattás alkotányozgatásnak, és esetleg elkezdene, nem is tudom, dolgozni, mint ahogy azt ők elvárják mindenki mástól? Tudom, hogy sokkal könnyebb egymás seggét elismerően paskolgatni a pártszékházban, meg kiböfögni a bugyuta nyilatkozatokat, amit aztán bevesznek a hívek, de most komolyan, egy évig hatékonyan szimulálták a munkát, most már ideje csinálni is valamit!

Tudom, hogy csodát nem kell várni, főleg nem ettől a társaságtól, de már az is valami lenne, hogy a teljes közönyön, vagy a cigányság helyzetének ütőkártyaként felhasználásán kívül más is történne. Mondjuk azok, akik terrorizálják egy település polgárait, azok ténylegesen kapjanak bőrtönt.

Bőrszíntől és indíttatástól függetlenül.

A bejegyzés trackback címe:

https://szajtepo.blog.hu/api/trackback/id/tr442859322

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Horgas Judit - NE TOTOJÁZZ, PAJTÁS! 2011.04.29. 08:37:57

Ismerősök és ismeretlenek kommentjeit olvasom egy gyöngyöspatai hír kapcsán a Facebookon. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, az egyre ordenárébb színvonal néhány forduló után elér oda, ahol jóérzésű ember nem olvas tovább, mert minek.Az egyik elvadult ko...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sikó kun 2011.04.28. 17:47:01

"Éppen ezért mindenki érdekében rohadt fontos, hogy ilyen emberek közelében ne mászkáljanak szervezett csoportokban balhéra vágyó rasszisták." - Mászkáljanak! Ha szerencsénk van elintézik egymást:D.

A töketlen kormánnyal kapcsolatban, pedig ezt olvasd el:
napizeje.blog.hu/2011/04/28/orban_es_az_ero_nyelve?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index

nuphar · http://macoldasok.blog.hu 2011.04.28. 23:36:37

elérték a cigányok a rasszisták a politikusok a kabaré szintet, olyan röhejes ami itt megy az utóbbi időben, hogy azt már minősíteni nem lehet

de jó lesz mikor a herélt rendőrséget majd ismét csatába küldik mindenki ellen, akkor lesz még felháborodás és sok-sok újabb semmisségi törvény (hát miért is kérnék rajtuk számon ugye?)

д · http://www.hovane.blogspot.com/ 2011.05.06. 15:43:58

newton 3. törvénye: minden hatást ellenhatást követ. ha nem szabályozzák, akkor főleg.

az usában is volt már etnikai villongás (los angeles, new york stb.), és lesz is. sajnos, ez ezzel jár. inkább lehetne tanulni mások eseteiből.
süti beállítások módosítása