A vezérek Vezére

2011.03.12. 23:12

A következő bejegyzés megírásában nagyon sokat segített a zseniális Infographics blog egyik bejegyzése, és a CIA publikus adatai.

Gyurcsány Ferencet (rém)uralma alatt szokás volt diktátorként megjeleníteni, amire rá is játszott az "Én vagyok az egyedüli megoldás" szövegével, a harminc méteres plakátjával, és a 2006-os októberi eseményekhez tanúsított hozzáállásával.

Most ugyanígy rávetik egyes emberek (többek közt én) Orbán Viktorra is ezt a követ. Ő is megerősíti a diktátort kiáltó vádakat nem egy böszme mondattal, tettel, meg a Fidesz.hu teljes tartalmával. Na, hát akkor nosza, hasonlítsuk össze a Viktort egy igazi vérbeli diktátorral, Észak-Korea méltán rühellt Kedves Vezérével, Kim Dzsong Ill-el! Ennél szélsőségesebb alakot nem is választhattam volna - esetleg a látványosan megőrült, népét igazi munkásmozgalmi buzgalommal irtó Khadafit - viszont a választás nem véletlen, mert ez a bejegyzés elüt a többitől ezen a blogon.


 

Ugyanis ezt a szösszenetet most ne tessék komolyan venni. Vagy tessék, ha nagyon akarjátok, igény szerint.

Nehéz eldönteni, hogy hol kezdjük az összehasonlítást, ezért én kezdeném egy teljesen triviális és lényegtelen ponttal, a testmagassággal:

Orbán Viktor a Velvet rendívül megbízható adatbázisa szerint kb. 168 cm magas. Kim Dzsong Ill viszont alig üti meg a 160 centimétert, úgyhogy ezen a ponton már kijelenthetjük, hogy a mi Viktorunk hozzá képest bizony délceg dalia, amolyan pannon huszár. Bár tudom, sokan úgy gondolják, hogy itt a további vizsgálódás teljesen felesleges, mi győztünk, de szerintem azért keressünk még néhány pontot, ahol összemérhető a két Vezér, és a két ország.

Kim védelmére még megjegyezném, hogy nála azért máshogy kell bánni a számokkal testmagasság terén, mivel abba a rasszba tatozik, melynek tagjai híresen könnyen elvesznek a magas fűben. Erről a koreai és vietnámi háború amerikai veteránjai többet tudnának beszélni.

Folytassuk elemzésünket egy a vezéreknél oly divatos jelenséggel, az elmezavarral. Az igazán hírhedt diktátorok egyik legfontosabb közös pontja, hogy szinte mind közveszélyes elmebeteg volt, akikre minden joggal húznánk ma kényszerzubbonyt. Ha hinni lehet a híradásoknak, Kim Dzsong itt messze lehagyja a mi Viktorunkat, a megalomán elmezavar minden pontját kimeríti, isteni hatalmat tulajdonít magának, és állítólag deportáltatta a fővárosból a túl alacsony embereket, nehogy a génállományok szennyezze a társadalmat. Viktornak tehát még bőven van hova megőrülnie, vele kapcsolatban még a legvadabb híresztelések is csak egy snassz pszichiátriai kezelést emlegetnek.

A következő szempontunk legyen a marketingstratégia, azaz, hogy a két Vezér mennyire sztárolja magát. Ismét kezdjünk Kimmel, mert ő olyan brutális reklámot folytat, amit nehéz überenli. Országa propagandája szerint ő és az apja teremtették a világot, és kontrollálják az időjárás, tovább Kim maga egy hegyen született, egy dupla szivárvány alatt, ahol minden jel szerint korábban is tavaszodik, mint bárhol máshol. Azt is fontos tudni róla, hogy az észak-koreai propaganda szerint nem szarik, és nem is hugyozik - biztos kijógázza, vagy suttyomban csinálja a hátsó kertben egy ásóval, hogy aztán el is tüntesse a bizonyítékot - illetve valami eszméletlen golftehetség, meg ő találta fel a hamburgert. Van itt néhány érdekesség róla, komolyan, durvábbak, mint a Chuck Norris tények. Röviden összefoglalva, Kim Dzsong Ill nem kevesebbet állít magáról, mint hogy ő az Isten.
Itt megint egy vereséget kell bejelentenünk, Viktor ehhez képes sehol sincs. Neki egyetlen természetfeletti képessége van, mégpedig az, hogy sosem hazudott. Még nem merészkedett el addig a Magyar Hírlap legelvetemültebb Bayer Zsoltja sem, hogy szakrális erőt tulajdonítson neki. A hivatalos álláspont szerint sem Orbán Viktor az Isten, de abban minden kormányközeli forrás egyetért, hogy jóban vannak. A focistaként meg sem közelíti Kim virtuóz golftechnikáját, és csak közmondásokat talált fel, hamburgert nem.

Ha már szakrális hatalom, akkor nézzük, hogy hogyan is viszonyul a két nagyság a felsőbb hatalomhoz, azaz vallásosság szempontjából hogyan jönnek össze.


 

A pápa Viktorunkkal jóban van, Isten az Alkotmány része lesz, meg a KDNP is ott lapul a Vezérünk farzsebében, úgyhogy ennél nagyobb szakrális támogatást az ember keresve sem találhatna. Itt a győzelmünk biztos, hisz Kim lelöveti a keresztényeket. A Biblia osztogatása Észak-Korea területén bőven elég a halálos ítélethez. Arról nem is beszélve, hogy - ahogy azt már kifejtettem - Kim Dzsong Ill már csak azért is rossz viszonyban van Istennel, mert konkurenciának tekinti.

A médiához való viszonya mindkét Vezérnek eléggé egyértelműen negatív, Orbán Viktor szüntelen hadban áll a balliberális szocialista médiával, Kim Dzsong Ill viszont úgy oldotta meg ezt a helyzetet, hogy az egyedüli tájékoztatást az országban az ő kormánya végzi. Itt Viktorunk megint kispályás, a Médiatörvény nagyon halovány Kim keménykezűsége mellett. Tud ő ennél többet is...

Na, megnéztük az Vezéreket, most nézzük az országokat. Kezdjük az legalapvetőbb adatokkal:

Magyarország területe 93.000 négyzetkilométer és kb. 10 millió lakosa van. Észak-Korea 120.000 négyzetkilométert mondhat magáénak közel 25 millió boldog proletárral. Itt egyértelműen vesztettünk, hacsak nem embereljük meg magunkat, és csinálunk valamit a vitatott területekkel. Ebből a szempontból Kim nyert, hisz ő nagyobb szemétdombon kakaskodhat.

Másik fontos pont az államforma, amiben mi papíron egy köztársaságot bírunk felmutatni, többé-kevésbé kapitalista berendezkedéssel, míg Kim egy kommunista diktatúrát vezet. Mivel kommunistának lenni egyértelműen szar, ezért itt szerintem Viktorunké a győzelem.

Ezután jöjjön az országok közötti faszméregetés egy újabb fontos pontja: a GDP. Ezek az adatok a következőképp alakulnak:

Észak-Korea
Teljes: 28 milliárd dollár
Egy főre jutó: 1800 dollár

Magyarország
Teljes: 132 milliárd dollár
Egy főre jutó: 19.000 dollár


Ezen a ponton azt hiszem hangosan röhöghetünk egyet Kimen, ugyanis egy olyan vezér, amely a portáján a magyar "jólét" egytizedét sem tudja megteremteni, na az valami félelmetes lúzerkedést végez gazdaságpolitika helyett. Matolcsy ott géniusznak számít, egy szabályos Keynes-nek. Ezen a ponton el nem tudom képzelni, hogy az átlag észak-koreai egy zsák rizsen és egy Kim Dzsong Ill poszteren kívül bármilyen vagyontárggyal rendelkezzen.

Most akkor jöjjön a nemzetközi izmozás másik tárgya, a hadsereg. Az adatok itt első ránézésre Kim felé billennek:

Észak-Korea
Aktív katonák: 1.1 millió
Éves hadi kiadások: 6 milliárd dollár
GDP százalékban: 27%
Dollár/katona: 5.454 dollár

Magyarország
Aktív katonák: 26.000
Éves hadi kadások: 1,46 milliárd dollár
GDP százalékban: 1,17%
Dollár/katona: 56.153 dollár


Na most azért tegyük hozzá, hogy a magyar kiadások minimum fele a korrupciós költség. Viszont gondoljunk bele, hogy a kommunista Észak-Korea hadvezetése mekkora egy korrupt fertő lehet... Tehát arányokban mi egy katonára megint vagy tízszer annyit költünk, szóval el tudjuk mindannyian képzelni, hogy milyen elmezavarra okot adó állapotok uralkodhatnak az észak-koreai hadseregben...

Arról nem is beszélve, hogy eme rettenthetetlen néphadsereg gépállománya leginkább a szovjet T55-ösökre épül, ami egy olyan jellegű tank, amit a mi hadseregünk már két évtizede maximum virágtartónak használ. Igaz, nekik legalább tankjuk van, viszont a helyzetüket súlyosbítja, hogy a gyalogsági fegyverzetük is a hidegháború korai éveit idézi. A légierejük szintén az '50-es évek szovjet sikereiből lett összehegesztve, megspékelve néhol a '70-es évek kevésbé gáz MIG modelljeivel. Bátran állíthatjuk, hogy a mi Griphenjeink űrkorszakot jelentenek az észak-koreai kávédarálókhoz képest, amit ők ugyan ellensúlyozhatnak a számbeli fölénnyel. Igaz, nekünk ott a NATO.

Hozzátenném még, hogy egy észak-koreai invázió aligha fenyegetné Magyarországot, ugyanis kötve hiszem, hogy az egész országban van annyi üzemanyag, amiből akár 100.000 katonát át tudnának dobni ide. És még ha el is zörögnek idáig ezek a szovjet bádogdobozok, és legyűrik a griffeket, aligha valószínű, hogy átverik a pár generációval fejlettebb Mistral légvédelmi rakétákat, és leszállnak még mielőtt a NATO papírmasévá gyűri őket a levegőben.


Behozhatatlan előnyünk továbbá, hogy a mi katonáink menetelés közben nem üvöltöznek tébolyultan.

Azért mindennek a margójára érdemes kiírni, hogy Észak-Korea rendelkezik kb. 10 atombombával, de legyünk nyugodtak, mire össze bír Kim kaparni annyi benzint, hogy múlt századi kütyüit ellenünk indítsa, addigra mi is elő bírunk állítani nemzetiegyüttműködve ennyi atomot.

Ezzel véget is ért az összehasonlítás, a teljesség igényét maximálisan leszarva. Tulajdonképpen Kim Dzsong Ill annyiban tudta legyőzni Orbán Viktort, hogy előrébb tart a megőrülés folyamatában, és némileg nagyobb az országa. Ezt leszámítva egyértelműen kimondhatjuk: Orbán Viktor jobb, mint a Kedves Vezér, és itt közel sem olyan szar, Észak-Koreában.

A bejegyzés trackback címe:

https://szajtepo.blog.hu/api/trackback/id/tr382734688

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Politikai parasztbarokk 2011.03.14. 23:42:46

Pártunk és kormányunk új alaptörvénnyel örvendeztette meg Magyarország vármegyéinek honfiait és honleányait. Nagy a vigasság, áll a bál. Tulajdonképpen az iromány, amit letettek az asztalra jól jelképezi mindazt, amit az elmúlt – te jó ég –...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sikó kun 2011.03.12. 23:45:44

Viszont Észak-Korea válla fölött ott figyel Kína...

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2011.03.13. 00:28:49

@Mester Úr: Ami sosem fog háborúba keveredni az üzlettársaival...

nuphar · http://macoldasok.blog.hu 2011.03.13. 09:54:22

Kim legalább egyenes, szemenköp mindenkit a saját véleményével, míg OV sunyi alattomos, hülyíti az embereket a baromságaival (ráadásul jól csinálja, mint Hitler is tette), én OV-tól jobban félek, ő nem fenntartja a nyomort hanem nyomorba fog dönteni, az azért rosszabb

amúgy jó poszt lett ez a vad összehasonlítás :o)

Sikó kun 2011.03.13. 16:28:02

@stark: Hivatalosan '50-53-ban sem volt háborúban, csak küldött 1.000.000 "önkéntest" és haditechnikát!

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2011.03.14. 13:36:44

@Mester Úr: Igen, mivel akkoriban É-Korea, és a Szovjetunió voltak az üzlettársai, az USA meg Dél-Korea meg nem. Most meg többek közt mi. Kína sem hülye, hogy azokat lövesse le, akik pénzt raknak a zsebébe...
süti beállítások módosítása