Kövér mutációja

2012.07.15. 22:03

A napokban sikerült eljutni addig, hogy végre valaki a médiában kimondta, hogy Matolcsy véglegesen megkattant.

A kormányközeli helyzet azóta fokozódott.

Kövér László a Lényegben tulajdonképpen Matolcsy helyett is Matolcsy volt, olyan tipikusan echte gyuris víziókat szajkózott, amelyek már-már arra engednek következtetni, hogy véletlenül a gazdasági miniszter jegyzetfüzetét hozta magával az interjúra, és abból olvasott fel a nagyérdeműnek. Nagyon érdemes elolvasni a linket, tanúságos. Viszont nem a szokásos matolcsysta hülyeség érdekes a cikkben, hanem ami mellette elővillan: már megint az a fránya, Magyarország szuverenitására törő összeesküvés, amit a Nép és a NER gyönyörűen kivédett. Pajzzsal. Lóháton.

Érdekkörök, és gazdasági árnyékhatalmak, amik a nemzetállamokat akarják tönkretenni, ilyeneket szól be.

Hát kösz, a Gyakorikérdések.hu politika rovatának paranoid összeesküvéseihez mérhető marhaságot nem kis teljesítmény a kormánykommunikáció részévé tenni, ez olyan fajta negatív csúcs, mintha Trabanttal állítanánk be a Forma-1-re, és miközben Hamilton rémült arccal kerül ki minket, miután riasztóan gyorsan lekörözött, mi még bemutatnánk neki, és csalással vádolnánk. Ilyet még úgy is gáz kimondani nyilvánosság előtt, hogy ez tulajdonképpen Orbán Viktor hivatalos álláspontja. Nem egyszer ő is ezzel az internacionalista, balliberális  összeesküvéssel jött.

Engem csak az zavar, hogy sehol sem látni ezt a gonosz törekvést, a puccsot. Én azt látom, hogy Orbán és a NER veszekszik mindenkivel, aki hivatali kötelességből, és a saját jól felfogott érdekében segíteni próbál az ország helyzetén, és akárhányszor sikerül elérni, hogy a harmincadik seggberúgás helyett csak figyelmeztetést kapnak, azt már egész Európa leigázásaként értékelik, és úgy rázzák a kardot, mint Taksony, amikor feldúlta Itáliát.

Holott ők inkább a szikével hadonászó, zavarodott ápolt, aki teljesen hülyének nézi a sokkolós embereket, akik egyre inkább körbeveszik. 

Kiemelnék egy részt a cikkből, amely a legsúlyosabban szembe megy azzal, amit mi, normális emberek a valóságnak hívunk:

"Obersovszky Péter azon kérdésére, miszerint az IMF elvárása az lehet, hogy ne legyen megszavazott költségvetés, Kövér úgy reagált, hogy "álljon meg a világ, ki az úr ebben az országban?". Szerinte az IMF-nek nem lehetnek komoly követelései, mert a magyar államháztartás számait mindenhol irigykedve nézik, reméli, hogy nem gondolja az IMF-ben senki, hogy ha "átverekedtünk a túlsó partra, akkor ki fogjuk dobni a gazdaságpolitikánkat és azt csináljuk, amit ők diktálnak?"

Mint mondta, a kormány nem hagyja magát megzsarolni, mert nekünk az IMF pénzére nincs úgy szüksegünk, mint Gyurcsány idejében volt, "csak egy védőhálót szeretnénk, arra a nem várt esetre, ha a világgazdaságban negatív fejlemény következik be, ami ránk is kihatna. Semmi sem indokolja, h felforgassuk azt a gazdaságpolitikát, amit eddig folytattunk" - jelentette ki.."

Először is, gratulálok Obersovszky Péternek hogy ilyen mélyen sikerült benyalni. Normális embernek nem juthat eszébe, hogy az IMF valami beteges örömöt talál abban, hogy Magyarországnak nincs költségvetése, nagyon erősen kellett akarni, hogy ezzel a kérdéssel így partnere legyen Kövérnek az ostoba észosztogatásban. Kövér viszont itt jut el a legbrutálisabb fantáziálásig a magyar államháztartás irigylésre méltó állapotának emlegetésével, és rávilágít arra, hogy mi a legnagyobb probléma a kormánnyal.

Azt képzelik, hogy ők nem közszolgák, hanem urak.

Az IMF pénzére meg nincs is szükség, csak tartaléknak kell, hogyne. De akkor ugye meg van a fedezete annak a 300 milliárdnak igaz? És akkor Matolcsy nettó hülyeséget mondott, amikor 150 milliárdos spórolást remélt az IMF-től?

Kövér László egy különös, visszataszító mutáns lett.

Félig Matolcsy, félig Orbán, félig Kövér, mindháromnak az ellentmondásos, tudathasadásos változata, egybegyúrva.

Reménykedjünk, hogy az interjú után, ahogy egyedül maradt, röhögni, vagy sírni kezdett, mert ha ezt egy ilyen magas pozícióban lévő ember ezt mind komolyan gondolja, akkor hatalmas bajban vagyunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szajtepo.blog.hu/api/trackback/id/tr864658640

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.07.16. 10:15:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ghavin 2012.07.15. 23:55:14

Egy hajszálnyira vagyok attól, hogy többek között Kövér László arcképével dekoráljam ki a vécécsészém belső felét. Hogy lehet ez az idióta a polgári antikommunizmus arca, amikor majd' minden megszólalása tökéletesen beleillik a Kádár-kori MSZMP retorikájába? Továbbá, ha egyfelől meggyőződése, hogy itt a rendszerváltás óta vadkapitalista szabadrablást folytatnak a bankok, most meg hogy elvesztették a kártékony gazdasági szereplők feletti ellenőrzést, akkor e két állításból automatikusan az következik hogy a szabadrablás korábban a mindenkori, közte az első Orbán kormány ellenőrzése MELLETT zajlott. Most függetlenül az állítások valószerűségétől: hogy lehet ez az ember vezető beosztású politikus, ha ilyen felháborítóan ostoba és/vagy cinikus? Létezik olyan elvakult Fidesz-fanatikus, aki őszintén szimpatizál Kövér László mostani politikai teljesítményével?

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2012.07.16. 17:06:52

@Ghavin: Pontosan ez az álszent, képmutató, ellenmondásos, és minden józan észt nélkülöző kommunikáció az, amit egyszerűen nem bírok megbocsátani ennek a branchnak.

Borzalmas szégyen, hogy az országban több millió (!) ember él, akinek ez bejön, ez kell, és akik szerint ez a helyes irány.
süti beállítások módosítása